Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 298: Försena GTA V till nästa generation tack…

Det har under många år spekulerats fram och tillbaka om när nästa GTA-spel ska släppas. Att det hela tiden handlat om när och inte om tror jag att alla är överrens om. Från ingenstans har nu Rockstar gått ut med att de kommer släppa en trailer redan nästa vecka, den 2 november.

Personligen hoppas jag på att det blir en lanseringstitel till en ny generations konsoler (under 2013), gärna ”Xbox 3” eller PS4 om jag får välja. Dagens konsoler är för klena och nästa GTA är värd ny hårdvara för att kunna glänsa riktigt ordentligt. Tyvärr, och ja jag säger faktiskt tyvärr, så tror jag att GTA V kommer släppas till Xbox 360 och Playstation 3 först och sen i någon halvt misslyckad upphottad version till WiiU när den blir den första nya konsolen ut på marknanden. Det finns på tok för mycket pengar att dra in på en titel av den här kalibern, och det är nog svårt att hitta argument för ett släpp först under 2013 känns det som.

RockstarGames.com

5 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Jag tror att nästa generations konsoler ligger flera år framåt, men Wii U tror jag är planerat för 2012. Jag är egentligen bara överlycklig över att inom något år få slita av plasten till ännu ett fantastiskt Rockstar-spel.

 2. Fredrik

  Precis, Wii U kommer kanske sent 2012 medan de andra två tidigast släpper något till Julen 2013. Man får inte glömma att GTA IV släpptes för snart tre år sedan. GTA V kanske måste hållas tillbaka något med tanke på den nuvarande generationens hårdvara men å andra sidan vet Rockstar hur man utnyttjar den ordentligt. Jag är helt ok med ett nytt GTA innan ny hårdvara.

 3. Pelle Duveblad

  GTA IV släpptes för 3 1/2 år sedan 🙂

 4. Daniel

  Tänkte lite fel när jag skrev, menade så klart 2012 när jag syftade på WiiU och att det blir en halvkass upphottad version till den konsolen då.

  Men jag står fast vid att jag gärna väntar till 2013 för att nytt GTA som lanseringstitel, då har man dessutom ett riktigt bra argument för att köpa PS4 eller Xbox 3 dag ett. 🙂

 5. Pelle Duveblad

  Jag kan vänta på mycket, däribland PS4, nästa Xbox och Wii U. Men ett nytt GTA kan inte komma snart nog. GE MIG!