Gamex 2011 är till ända och vi på tvspelsdagboken var såklart där för att ta pulsen på tvspelsvärlden. Att sammanfatta allt i ett enda inlägg skulle vara extremt svårt och långrandigt. Därför ska jag försöka bidra med några korta punkter och tankar kring vad som gjorde störst intryck på mig på årets mässa.

Först och främst tycker jag att Gamex kändes lite större och lite bättre i år. Man hade ”puttat upp” allting en nivå, även om det fortfarande inte går att jämföra med de stora mässorna utomlands. Hoppas dock att de kan nå dit en vacker dag, hade varit nice. Men det som gjorde störst intryck på mig i år är följande (utan inbördes ordning):

– 3D-funktionen i Mario Kart 7 till Nintendo 3DS fick mig till och med att börja kolla runt lite vad en 3DS kostar i dagsläget. Ett köp som kändes helt uteslutet före mässan.
– PS Vita var snygg och kändes lyxig. Men kan den konkurrera ut de smarta mobiltelefonerna egentligen? Återstår att se.
– Nostalgi är underbart. Blev sugen på att köpa alla gamla konsoler vid nostalgibordet. Ååh Sega Mega Drive, come back!
– Är det verkligen värt att köa i flera timmar för att få testa lite MW3 och Diablo 3? Kidsen är onekligen tålmodiga när det kommer till tvspelande. Är de lika tålmodiga när det gäller matteprov i skolan tro?
– En ”pressdag” hade varit skönt, nu när vi på tvspelsdagboken faktiskt räknas till press. Föreslår att portarna öppnas för pressen några timmar kvällen före den officiella öppningen. Köerna till vissa saker är helt enkelt inte värda att stå i.
– Känslan av att mässan egentligen är en stor arkadhall med mestadels spel som redan är utgivna infann sig tyvärr även i år, om än i mindre skala än i fjol.
– Jag längtar till Mass Effect 3. Så är det bara.