Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 313: Kalle Anka och The world of Skyrim

Dag 313 har snart nåt sitt slut och jag som gammal Kalle Anka-prenumerant kom förstås genast att tänka på Kalles gamla trotjänare 313 som alltid funnits där i vått och torrt vid hans sida. Det fick mig att fundera på vad det finns för spel där vår kära anka medverkar och de första jag kom att tänka på var de klassiska ”Ducktales 1 &2”. Men efter lite youtubande inser jag att Kalle nog bara gästspelade, eftersom det faktiskt var Farbror Joakim som hade huvudrollen i dessa NES-klassiker. Andra Kalle-spel är förstås de enormt uppskattade Kingdom Hearts-serien där Disney och Squaresoft fick till ett samarbete som förmodligen var rätt otippat för de allra flesta. Mer än så vet jag egentligen inte om Kingdom Hearts, det är nämligen en spelserie som gått mig helt förbi under alla år. Vad har jag missat?


Inser också hur gärna jag hade velat haft ett Super Nintendo på 90-talet så jag hade kunnat spelat det supercharmiga plattformsliret ”Donald Duck”. Blev oerhört sugen på att skaffa SNES nu.

Från Kalle Anka till det högaktuella Skyrim som släpps nu på fredag som precis fått en ny trailer där spelvärlden visas upp. Själv köpte jag Oblivion direkt när det släpptes våren 2006 men spelade faktiskt aldrig igenom det. Jag har gjort ett flertal försök att ta mig igenom spelet men har har känt samma sak varje gång. Det är på tok för tidskrävande och i mitt tycke inte tillräckligt bra längre så här 5 år senare. Oblivion betraktades som GOTY av många och det finns väl en del som tyder på att även Skyrim skulle kunna konkurrera om den titeln i år. Trailern övertygade mig inte. Att köpa nu eller sen – det är frågan.

7 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Det finns ingen fråga. Köpa nu.

 2. Daniel

  Övertyga mig. 🙂

 3. Pelle Duveblad

  9.6 i Metacritic. Drakar. Drakar som attackerar slumpmässigt. Drakar som sprutar eld. Drakar du kan summona så att de sprutar eld mot andra, för dig. Drakar som är stora. Oändligt antal quests (bokstavligt talat) och hundratals speltimmar innan ens hälften av världen är helt utforskad. Drakar. 10 timmars speltid för den som bara vill spela main quest (vilket denne inte kommer nöja sig med). Väldigt snygg grafik och storslagna miljöer. Drakar. Slippa byta skiva på 360.

  Nämnde jag drakar?

 4. Tompa

  Jag var övertygad innan och är inte mindre övertygad nu. Hoppas bara det finns drakar med i spelet också…

 5. Tompa

  Kommer ihåg att jag älskade Duck Tales-spelen. Speciellt det första tror jag det var! Hade även ett spel med Kalle och Musse till min Sega Mega Drive som var helt fantastiskt. Man kunde köra co-op och det utspelades i en ”Alice i Underlandet”-liknande miljö. Plus att man kunde åka flygande matta. Those were the days…

 6. gunnar

  ni glömde denna klassiker:
  http://www.youtube.com/watch?v=KLQvTApN-60&noredirect=1

 7. Daniel


  Pelle Duveblad:

  9.6 i Metacritic. Drakar.

  Helt klart bra argument, men det är nåt jag inte riktigt kan sätta fingret på som gör att jag inte är övertygad/taggad.


  gunnar:

  ni glömde denna klassiker:
  http://www.youtube.com/watch?v=KLQvTApN-60&noredirect=1

  Aldrig sett tidgare och just i det här fallet känner jag att jag kan säga: ”spel var inte bättre förr”. 🙂