Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 325: Lanseringstitlarna till Playstation Vita

Som bekant släpps Playstation Vita den 22 februari i Europa och Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) har gått ut med lite ny information om vilka spel den kommer att lanseras tillsammans med. Vissa av dem känner vi redan till men det har tillkommit två nya förstapartstitlar. Låt oss helt enkelt gå igenom listan som den ser ut just nu.


Uncharted: Golden Abyss – Uncharted har visats upp ett flertal gånger och faller in under kategorin – är det här verkligen ett spel jag vill spela på en bärbar enhet? Vi testade det på Gamex och kunde konstatera att det utnyttjar Vitans olika kontrollsystem och så ser det riktigt bra ut. Känns som en viktig release-titel.


WipeOut 2048 – Gissar att det kommer att vara klassisk WipeOut och inget ont i det. Tillsammans med spelserier som Ridge Racer får WipeOut ses som ett typiskt dag-ett-spel.


Reality Fighters – Nått slags slagsmålsspel kopplat till Augmented Reality. Ser tramsigt ut.


Little Deviants – Ser onekligen helt knasigt ut. Lite Katamari, Lite LocoRoco, lite Ratchet, lite minispelssamling och lite nu testar vi Vitans funktioner. Jag gillar delen då man ska sjunga, lär spelas hårt på tunnelbanan.


ModNation Racers: Road Trip – Verkligen fyndig titel, verkligen. Vi fattar, det är mer ModNation fast man kan ta det med sig. Pekskärmen fungerar säkert bra för att konstruera banor och Kart-spel brukar ju funka bra i bärbar form. Fast då kanske det krävs att en viss Mario är med. Vi får se.


Everybody’s Golf – Var skitbra på PSP, lika bra till Playstation 3. Kan ärligt talat bli spelet som får mig att köpa en Vita. Kanske.


Top Darts – Jorå så att…


Hustle Kings – Biljard brukar till skillnad mot Dart göra sig ganska bra i virtuell form. Så varför inte.


Unit 13 – En av de titlar som precis utannonserats. Utvecklat av: Zipper Interactive som tidigare gjort MAG och SOCOM. Ser ut som en halvtrött tredjepersonskjutare. Men kommer säkert bli en succé bland folk som gillat deras tidigare produkter.


Motorstorm: RC – Den andra nyheten. Först tänkte jag – såklart det dyker upp ett nytt Motorstorm också. Sen läste jag RC och då steg min puls. Sen kollade jag på Trailern och det här ser ut som spelet jag har längtat efter i flera år nu. Visar det sig att Motorstorm RC håller hög kvalitet är det här även spelet som får mig att köpa en Vita. På riktigt.

Det ser ut som att samtliga av dessa spel ska dyka upp dag ett och då får ni nog se det som en ganska stark line-up. Eller om vi så vill – en riktigt stark line-up.

4 kommentarer

 1. Jonas

  Inget Ridge Racer? :O

 2. Tompa

  Motorstorm RC verkade ju faktiskt riktigt roligt. 🙂

 3. Pelle Duveblad

  Underskatta inte Bend Studios (som gör Uncharted: GA), Resistance Retribution var precis så bra som en shooter kan bli till PSP (vilket väl inte är perfekt med thumbstick).
  Och glöm heller inte bort att tidigare WipeOut-spel har blivit ordentligt prisade. Modnation ser bra ut, Motorstorm ser riktigt bra ut. Om Littlebigplanet hade varit release-titel hade det nog fått ses som en riktigt stark line-up. Än får nog ”ganska” räcka.

 4. Bula

  Ridge Racer kommer med hela FEM bilar och TRE banor! Men det bästa är att banorna går att köra spegelvänt! Mer innehåll får man ju leta efter, får Skyrim att se pluttigt ut!