Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 354: Alan Wake’s American Nightmare

Det var inte bara ”The Last of Us” som var intressant på Video Game Awards. För mig som verkligen gillade Alan Wake var det goda nyheter att Alan Wake’s American Nightmare utannonserades officiellt, och idag släpptes en förlängd version av den teaser trailer som visats upp tidigare.

Det som slår mig efter att ha lyssnat på en intervju med utvecklarna är att de i denna spinn off valt att satsa betydligt mer på actiondelarna. Alan kommer utrustas med både uzis, armborst med mera. Visst, det ser rätt intressant ut för en Alan-frälst som mig, men det är ju främst den fantastiska stämningen och berättandet som jag är ute efter. Hur spelet tas emot får vi se i början av 2012 när det släpps på Live Arcade.

Här är en liten hyllningsvideo till Alan Wake som ackompanjeras av låten som Alan hittar på en LP-platta i spelet, och fungerar som ledtråd för hur han ska reda ut den svåra situation han hamnat i (spoilervarning utfärdad för den känslige).

3 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Jag tyckte tyvärr voice-acting i Alan Wake inte riktigt höll måttet. Det var mycket bättre än i många andra spel, men då det var så väldigt centralt hade det krävts lite mer för att göra det riktigt trovärdigt. Storyn kändes inkonsekvent; det man gjort i början blev helt irrelevant mot slutet, vilket gjorde att säcken aldrig knöts ihop ordentligt. Det var ändå ett bra koncept som jag hoppas kommer mer till sin rätta i American Nightmare.

  2. Pelle Duveblad

    …dessutom låter han som Otacon.

  3. Daniel

    Tyckte väl snarare tvärtom, att röstskådespelarna och karaktärerna var det som gjorde upplevelsen så bra. Alans berättarröst var klockren för stämningen spelet igenom.