Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 36: Halo-remake i höst?

Just nu går det rykten på nätet om att en Halo-remake är på gång lagom till höstmörkret har lagt sig. Halo: Combat Evolved firar nämligen tioårsjubileum i november 2011 och det är så klart en perfekt tidpunkt för att släppa en remake. Ryktena har sitt ursprung i att joystick.com ska ha fått information om att Sabre Interactive just nu håller på att jobba med projektet. Det ska heller inte handla om någon HD-putsning á la högre upplösning utan en mer fullfjädrad remake.

Dessutom ska de enligt uppgift inte använda Reach-motorn, vilket åtminstone får mig att fundera både en och två gånger. Kan det vara en helt ny motor som sätts på prov inför kommande Halo-spel? Ett annat stort frågetecken är utvecklarna som sägs ha hand om projektet. Sabre Interactive är inte direkt kända för några 10/10-spel, om man nu inte älskade Timeshift över allt annat förstås. Det var okej, inte mer. Men online-co-op, 1080p och 3D-stöd (vem behöver 3D?) ska det bli om joysticks källa har rätt.

Vill du se en Halo-remake i höst?

2 kommentarer

  1. Roberty

    Man ska ju veta att Bungie inte hade släptt några storlir heller innan hela Halo-serien kom, så jag är inte skeptisk alls. Skitkul med en remake, ser hårt fram emot att återupptäcka the Flood och allt 🙂

  2. Daniel

    Mjo, det är iofs sant. Alla delarna finns ju på plats så att säga, det gäller bara att de putsar på rätt ställen. Nu när jag tänker på det så känns det ändå rätt logiskt att en mindre känd studio för göra remaken då större studios ofta vill göra nya IP eller fila på uppföljare. Har vi tur så sätter Sabre Interactive sig själva på kartan på ett bra sätt i höst – om ryktet nu stämmer dvs.