Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 368-370: Nintendo i juletider

Nintendo skickade ut en pressrelease igår där de pratade försäljning i USA. Antagligen mest för att säga – kolla, 3DS säljer faktiskt bättre än somliga tror. I vilket fall som helst kan man, utan att bli chockerad, konstatera att Mario Kart och Super Mario 3D Land gjorde en stor skillnad för det japanska spelföretaget. Respektive titel var de första att sälja över en miljon kopior i staterna. Kanske inte så konstigt med tanke på vad som släppts innan. Totalt under 2011 sägs 3DS ha sålt mer än 4 miljoner. Nintendo räknar också med ökad försäljning av 3DS i och med släppen av Mario Party, Pokémon och Kid Icarus. Om de kan flytta enheter i samma takt som förra årets Mario och Mario återstår dock att se. Tveksamt.

Även Wii sålde helt okej, självklart på grund av Skyward Sword. Nintendo meddelar att nya Zelda blev den 45:e titeln att sälja över en miljon till Wii. Jag försöker febrilt komma på 45 bra titlar till Wii… Nu när julen är slut berättar Nintendo att Mario Kart till Wii passerat 11 miljoner sålda exemplar och New Super Mario Bros till DS sålt över 10 miljoner exemplar. Bara i staterna alltså. Imponerande siffror. Vad kommer då 2012 att innebära för Nintendo? På nätet spekuleras det om att Wii U skulle komma redan till sommaren men framförallt väntar alla på Animal Crossing till 3DS. Så där, det där får bli det första (och sista?) skämtet om Animal Crossing i år. Självklart väntar inte alla på nya AC, men jag gör fan det.

Nästa vecka kör vi igång som vanligt här på tvspelsdagboken. Med andra ord dagboksinlägg varje vardag, och givetvis veckans fynd. Vi håller också på att förbereda en ny ”Tvspelsdagboken vs. Metacritic” som borde dra igång nästa månad, eller när nu det det första intressanta spelet släpps. Trevlig helg!

3 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Tror även att Monster Hunter 3G hjälpte till med 3DS-försäljningen, fast det är väl mest borta i öst. Själv har jag hela Metroid Prime-serien, en del Zelda-titlar och lite annat smågöra som ska klaras av, helst innan Wii U. Inte behöver Nintendo stressa nya titlar och konsoler för min skull.

  2. Andi

    Jag ser fram emot nästa tävling. 🙂

  3. Pelle Duveblad

    Då borde ju även vi aktiva läsare få en chans också… kan man tycka.