Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 375: Mest spelat på Xbox 360 år 2011

Det är alltid spännande med statistik och listor och nu när vi har lämnat 2011 bakom oss har det förstås dykt upp just sådana listor. Xbox Live-bloggaren Major Nelson gick i förra veckan ut med vilka spel som haft flest unika användare uppkopplade under året som gått. Det är väldigt tydligt att 360-spelarna har en förkärlek till krigsspel och att Activison fortsätter att hova in pengar på sitt CoD-varumärke. Det är rätt galet att de har fem CoD-spel med på listan och att två av dem är från 2007 respektive 2008. Själv hade jag tröttnat på serien och valde att satsa på Battlefield 3 istället.

Överlag så känns det som en ganska förutsägbar och tråkig lista där hela elva av tjugo titlar faktiskt släpptes innan 2011. Jag själv har till exempel bidragit till att GTA IV kvalat in på en hedrande elfteplats, och i år ska jag banne mig blir klar med eländet. Tror jag har tagit mig igenom 80 uppdrag och nu väntar jag bara på att det ska ta slut så jag kan lägga detta oförlåtande sandlådespel åt sidan för gott.

Mest spelat 2011

1. Call of Duty: Black Ops
2. Call of Duty: Modern Warfare 3
3. Modern Warfare 2
4. Halo: Reach
5. Battlefield 3
6. Skyrim
7. Gears of War 3
8. FIFA 12
9. FIFA Soccer 11
10. Madden NFL 12
11. GTA IV
12. NBA 2K11
13. Battlefield: Bad Co. 2
14. Call of Duty 4
15. Battlefield 3 Beta
16. Halo 3
17. Gears of War 2
18. Forza Motorsport 4
19. Red Dead Redemption
20. Call of Duty: WaW

Fler listor hittar du här.

10 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  *GTA IV på 11:e plats. Jag förstår mig verkligen inte att många inte gillar GTA IV-uppdragen. Jag har klarat storyn… vad blir det nu… 4 gånger tror jag.

  Det är fanimej helt sjuk att alla 5 CoD-spel som släppts den här generationen är med på den här listan, man kan inte annat än att lyfta på hatten för utvecklarna och Activision. Att spel spelas långt efter dess release är kanske inte ovanligt, men att CoD 4 och Halo 3 konkurrerar med deras uppföljare som är 3-4 år yngre är ett kvalitetsbevis om något.

 2. Pelle Duveblad

  *Jag förstår verkligen inte…

 3. Daniel

  Tror jag hade uppskattat det mer om jag spelat igenom det när det faktiskt släpptes. Minns att jag tyckte det var riktigt fräscht och roligare på den tiden.

 4. Andi

  Skäms Daniel, GTA IV är ett spel som ajg fortfarande har dåligt samvete av att jag itne spelar så mycket som jag fortfarande vill. Det är underbart ju, magiskt!

  Och att du satsade på BF3, menar du då att du köpte det istället för MW3, för jag menar, du spelar det ju inte (pikad). 😉

 5. Andi

  *ajg och itne, varför blir det altlid fel när jag skriver dessa ord?! F*n.

 6. Daniel

  Det är inte så att jag inte ogillar det rakt över men när ett idiotiskt checkpointsystem förstör för mig för många gånger så tröttnar jag, samt att allt känns väldigt uttdraget med typ 250 uppdrag. Andra saker som jag tänkt på är att staden är småtrist, det visuella är lite för brunt och att bilfysiken är bångstyrig.

  Yes, tänkte faktiskt på ordvalet när jag skrev just ”satsade” 🙂 Men har nog lagt 10-15 timmar på det när det var nytt i alla fall.

 7. Pelle Duveblad

  Är det bara jag som tycker att bilfysiken i GTA IV är en av de bästa vi sett hittills i något spel?

 8. Jonas

  Håller med Daniel, GTA IV var kul 10-15 timmar. Efter det, no so much. Jag tröttnade i alla fall rejält ungefär halvvägs in.

 9. Andi

  Han menade att han spelat BF3 i 10-15 timmar, GTA IV är fortfarande kul efter 50 timmar (eller vad jag nu har spelat).

  Saknar fortfarande er gamla ice Climbers i BF3, men ni får dyka upp när ni känner för det. Själv är jag uppe i 109 timmar snart och käner att jag knappat har börjat spela det. Underbart ju!

 10. Daniel

  Japp, syftade på BF3, men det stämmer in rätt bra på GTA IV också så… 🙂