Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 376: Ingen PlayStation 4 på E3 i år

Den stora elektronikmässan CES pågår för fullt borta i USA. Även om det inte är någon mässa som specifikt handlar om spel så brukar det innebära några roliga nyheter, åtminstone på hårdvarusidan. Men allt vi verkar ha fått hittills i år är motsatsen. Det har ju bara gått drygt en vecka på det nya året men redan verkar en av våra förhoppningar på 2012 blivit nedskjuten, nämligen att både Sony och Microsoft visar upp sin nästa generation på E3 i sommar. Sonys Kaz Hirai meddelande nämligen väldigt bestämt under ett runda-bordet-samtal på mässan att det absolut inte kommer visas någon PlayStation 4 på E3, detta rapporterar Wall Street Journal.

Det skulle förstås kunna vara en bluff, men magkänslan säger att den som hoppas på att få se något om nästa generation från Sony i år kommer bli besviken. Personligen tror jag fortfarande chanserna för att Microsoft skall visa upp något är relativt goda, det måste dom göra. För allvarligt, om dom tvingar mig genomlida ännu en presskonferens fylld av klämkäcka Kinect-spel så börjar jag gråta.

8 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Jag tror inte vi får se några som helst nya konsoler på E3 (förutom Wii U). PS3 och Xbox 360 säljer båda bra nu och jag tror varken Sony eller Microsoft känner sig hotade av Wii U. Det finns några riktigt stora titlar som kommer ut i år, en av dem är Halo 4 och jag tror inte Microsoft vill kasta ut en ny konsol strax efter ett nytt Halo-spel.

  Jag skulle gissa att den här generationen kommer fortsätta fram tom hösten 2013 eller våren 2014. Så länge Microsofts CoD- och Halo-låda säljer bra och så länge Sony har att stå i med Vita och en hög förstapartstitlar finns ingen anledning att släppa nya konsoler.

 2. Fredrik

  Även om jag skulle vilja se något nytt (utöver Wii U) tror jag nog på det Pelle skriver. Om nu MS planerar att släppa en ny konsol 2013 tror jag dom visar upp den 2013 och sen släpper den några månader senare.

 3. Jonas

  Tror nog inte heller vi kommer få se något konkret, men en hint i form av någon trailer eller dylikt är inte omöjligt.

 4. Daniel

  Yes, tror nog som Jonas att det kommer hintas/teasas om att det är på gång. Själv tycker jag det känns sjukt långt fram i tiden med hösten 2013 som många verkar tro på när det gäller MS nästa konsol. Och om det är som vissa gissar 2014, då vet jag inte vad jag säger…

  Tycker det är lagom för MS nästa konsol att släppas nu i höst, då har 360 trots allt sju år på nacken! PS3:an ligger ju trots allt ett år efter. Vore riktigt tufft om MS utannonserade konsolen officiellt strax innan E3 i år och släpper den till hösten, precis som de gjorde 2005 med Xbox. Men det är nog inte rimligt då de verkar ha bra momentum på försäljningen nu och vill fortsätta rida på den vågen under 2012. För Sonys sida känns det helt naturligt att de satsar på Vita och vill låta den hamna i strålkastarljuset det här året.

  En sak är säker både Sony och Microsoft kommer omvärdera sina strategier beroende på vad den andre gör. Säger MS att det släpper sin våren 2013, då lär Sony följa efter inom ett ca ett halvår tror jag. De vill nog undvika att hamna på efterkälken igen och då känns det som att den som kommer sist ut ur startblocken inte kan vänta så mycket som upp till ett år.

 5. Fredrik

  Vore ju kul om MS visade upp något på E3 i år och sen släppte nått i höst. Men knappast troligt. Med tanke på hur bra 360 faktiskt säljer (läste nått om att dom hade riktigt bra julsiffor) lär inte MS stressa med den saken.

 6. Pelle Duveblad

  Överhuvudtaget känns det inte som att casual gamers är i behov av nya konsoler. De behöver inte bättre grafik på sitt CoD, Halo, Battlefield, Uncharted eller Assassin’s Creed. De kommer få ett nytt GTA i år, så inte behöver de oroa sig där. Sedan har vi Valve’s Dota 2 och CS: Global Offensive; vilken p12a vill betala dyra pengar för ny konsol?

 7. Jonas

  Nej, i år kommer det knappast komma något från varken Sony eller MS. Gissar på tidigast hösten 2013 (Microsoft) och att Sony följer efter kanske ett år senare. Inte omöjligt att Sony väljer att lägga sig 2-3 år efter för att få två cyklar som lappar över varandra. På så sätt skulle dom ju slippa konkurrera med varandra på samma sätt, och vi hardcore-spelare skulle få en ny konsol var 4 år eller nåt att leka med. Alla vinner. 🙂