Egentligen bara lite korta notiser jag vill att vi alla uppmärksammar idag. Och i sann tvspelsdagboken-anda kommer ett par trailers också. Ta det här inlägget som en skön nyhetssammanfattning, som något oinspirerat eller helt enkelt bara för vad det är.

Första handlar om Playstation Vita, närmare bestämt det så kallade UMD-programmet. UMD är såklart formatet som vi alla känner till från PSP och som ett av de mest misslyckade filmtittarformaten i världshistorien. I vilket fall som helst lanserade Sony ett speciellt program som innebar att man kunde registrera sina gamla PSP-spel på Playstation Network och sen ladda ner dessa spel för en mindre summa pengar från PSN för att spela på Vitan. Med andra ord få möjligheten att spela sina gamla PSP-spel på sin nya Vita till ett rabatterat pris. Nu visar det sig att Sony inte kommer ge den möjligheten till jänkarna och då antagligen inte till oss heller. Vi kommer alltså snällt få köpa spelen igen, i sann Nintendo-anda. Vänta, Sony-anda menar jag.

En annan nyhet är att Square Enix har utannonserat Sleeping Dogs, som tidigare skulle heta True Crime: Hong Kong och ges ut av Activision, vilka dumpade det. Men nu är det alltså tillbaka på banan, bara under nytt namn och med ny utgivare. Spelet beskrivs som ett polisdrama i en öppen värld och är tänkt att släppas senare i år. Trailern är väldigt speciell.

En annan trailer jag sprang på idag var en teaser för Retro City Rampage 2012 som släpps den 20:e februari till Xbox Live Arcade, och eventuellt till andra plattformar. Om spelet är lika bra som trailern har de mina pengar.

Sist ut bland saker värda att notera är att jag äntligen börjat spela Super Mario 3D Land och kan konstatera att det är helt fantastiskt. Konstigt att inte gamespress skrivit något om den saken.