Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 418: Äntligen nytt från Borderlands 2

Ett av mina favoritspel hittills denna generation är utan tvekan Borderlands. Även om det lämnade en hel del att önska och att genomförandet bitvis kändes lite slarvigt, så var konceptet FPS med RPG-inslag klockrent och spelglädjen var på topp. Dessutom fungerade co-op-läget utmärkt och jag kom ihåg att både jag och Fredrik njöt i fulla drag när vi spelade igenom det över Xbox Live. Borderlands blev ju dessutom något av en oväntad försäljningsframgång för Gearbox som tidigare kanske inte hade den fetaste meritlistan att skryta med. Just detta skvallrade om att en tvåa skulle komma, vilket också bekräftades i höstas.

Idag gick Gearbox ut med släppdatum, 21 september här i Europa, och passade även på att släppa en ny trailer från spelet. Den grafiska stilen är givetvis kvar från originalet, men att döma av trailern verkar det i vanlig ordning bli mer av allt. Dessutom verkar variationen i miljöerna bli bättre, det är utan tvekan välkommet. Efter den här trailern får jag nog lägga till Borderlands 2 till listan över spel jag ser fram emot mest under 2012.

Och ja just det, idag släpps PlayStation Vita i Sverige (Elgiganten verkar ligga bäst till prismässigt med sina 1990 kr). Men eftersom min Nintendo 3DS mest fungerat som dammsamlare sedan jag köpte den på releasedagen, så har jag efter moget övervägande bestämt att jag inte tänker göra samma misstag igen. Fredrik verkar sugen dock, så med lite tur kanske det kommer lite intryck från honom senare.

7 kommentarer

 1. Fredrik

  Jobbar på Vitan, men inte för hårt. Var förbi mediamarkt i nacka idag och dom hade inga alls, hopplöst. Tänkte stick en sväng till Elgiganten nu, men utifrån deras lagersaldo på hemsidan finns inga där. Men jag hoppas på att det är fel i maskineriet. Sista utposten är Gamestop. Jag är dock inte redo att sjunka hur lågt som helst.

 2. Fredrik

  Kört på Elgiganten också, samma sak hos Gameshop. Nu har jag gett det ett halvhjärtat försök. Nya tag imorgon kanske.

  Plus – yey borderlands 2!

 3. Pelle Duveblad

  Elvarukedjorna är jag med på men GameStop? Då är det väl nästan lika bra att köpa den på Webhallen?

 4. Fredrik

  Jo, gamestop känns ju sådär, men dom sålde den för 2495 inklusive ett ”valfritt” spel, som bland annat var Lumines.

 5. Andi

  Gillar inte att du skriver ”dom”, Det känns slangigt och ungdomligt (hur vedertaget det än må vara nu). 🙂

  Men köp Sony, det är bra för mig. 🙂

 6. Andi

  Spelet ser faktiskt lite coolt, ut, får hålla ögonen på det inser jag.

 7. Daniel

  Gearbox har fångat min uppmärksamhet, jag tänker hålla ögonen på detta.