Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 435-437: Games framtid, poäng och Veckans fynd

Jag är inget stort fan av varken Game eller Gamestop, båda kedjorna säljer spel till överpriser och lockar med en begagnatmarknad som sällan gynnar någon konsument. Jag har länge ställt mig frågan hur länge dessa butiker klarar av att vara öppna med tanke på konkurrensen från de stora elkedjorna men framförallt från internetbutiker. Men jag antog att de klarar sig på köpare som inte har tid eller lust att vara aktiva konsumenter. Location, location, location. Nu är läget dock ganska illa för Game i England, där de senaste månaderna har fyllts av spekulationer kring spelbutikjättens framtid.

Idag rapporterade bland andra Edge om att Games (Game Group) aktie har rasat och att företaget har problem med att få ihop pengar till sin kvartalshyra. Det spekuleras vidare att amerikanska Gamestop varit intresserad av att köpa Games butiker men bara i Spanien och Portugal och alltså inte de brittiska butikerna. Styrelsen i företaget jobbar med att lösa problemet och om det här kommer att påverka Sveriges 45 butiker är oklart.

En annan betydligt mindre dramatisk nyhet är att Microsoft planerar öka antalet achievementspoäng du kan kamma hem i ett arcade-spel. Som bekant var 200 tidigare fullt pott (ej räknat DLC) men från den första juli i år kommer taket bli 400. Gamerscoreinflation kanske blir ett nytt begrepp i det svenska folkhemmet inom kort.

Veckans fynd är snabbt och enkelt. Portal 2 finns till Xbox 360 och PS3 för strax under 15 pund på amazon, har du inte spelat det finns det inga ursäkter att inte göra det nu.

4 kommentarer

 1. Tompa

  Att Game och Gamestop fortfarande finns är en stor gåta för mig. Gå in på överpriser.se så finns det bilder på dessa två. Typ.

 2. Pelle Duveblad

  Gamestop har väl totaldominerat andrahandsmarknaden inom spelindustrin länge? Game kommer kanske inte att överleva men jag har väldigt svårt att se Gamestop (som ju faktiskt är ohotade i USA) bomma igen inom någon snar framtid.

 3. Fredrik

  Tror Gamestop är ganska stabila just nu.

 4. Andi

  Handlar i princip aldrig där längre. Går nog inte ens i i butikerna längre. Internetz ftw!