Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 452: Vad händer med Prey 2?

Prey var ett både hypat och extremt försenat projekt under många år och när spelet till slut hittade ut till butikshyllorna levde det inte upp till förväntningarna. I mina ögon blev det ändå ett helt okej FPS som räddades av en småkul portalteknik. Däremot tror jag inte att det åldrats speciellt bra så det är knappast något jag skulle rekommendera idag.

När så Prey 2 helt plötsligt visades upp på förra årets E3-mässsa kom det lite från ingenstans och den här gången utan samma stora förväntningar. Det var också det som gjorde att hela konceptet med Mass Effect korsat med Mirrors Edge i ”Blade Runner”-miljö extremt tilltalande. Varför det kallades för Prey 2 var det nog inte alla som förstod men jäklar vad mycket positivt uppmärksamhet fick. När E3 2011 stängt igen portarna var denna uppföljare helt plötsligt ett av de mest spännande spelen att hålla ögonen på under 2012. Därför fick jag en rejäl klump i halsen när det i förra veckan dök upp spekulationer om att spelet numera är nedlagt och att ett officiellt uttalande väntas under veckan. Jag håller tummarna för att så inte blir fallet.

Det verkar som att det cirkulerar en del teorier på Neogaf.com om att endast vissa delar av spelet funnits färdiga och att det är därför som inga journalister fått testa spelet utan endast fått vissa delar uppvisade för sig. Huruvida det finns sanning i detta eller om det är lösryckta fakta och slutsatser från diverse forumrävar är oklart. Vad som är klart, och rejält oroväckande, är att spelet var schemalagt för att visas upp på GDC i år för att sen bli inställt. Bethesda som står som utgivare har heller inte förnekat att spelet skulle vara nedlagt. Inte ett bra tecken. Om det nu visar sig att Prey 2 inte får se dagens ljus så kan jag inte göra annat än att fälla en stilla tår. Då säger ni kanske att vi ändå inte visste något om spelet egentligen. Det hör inte till saken. Mass Effect, Mirrors Edge och Blade Runner i kombination måste få en ärlig chans att briljera. Allt annat vore bara så fel.

1 kommentar

  1. Pelle Duveblad

    väldigt märklig historia. När de har visat upp en del gameplay och allt… och så kort tid efter det att vi fått höra om det… ska bli intressant vad det egentligen är som händer.