Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 449-451: Jonas till Japan & Veckans fynd

Om några dagar sticker vår Jonas till Japan. Eller, sticker kanske är fel ord. Han flyttar dit. Kanske inte för gott men åtminstone under ett år. Han har helt sonika tagit ledigt från jobbet för att plugga japanska i ett år, lite så man gör innan universitet, inte när man nästan ska fylla 30. Ålderkris någon? Hur som helst, det här för med sig ett par saker.

Jonas kommer såklart fortsätta skriva på sidan, men antagligen inte i samma utsträckning då det tydligen är ”krävande” att anpassa sig till en ny kultur, lära sig ett nytt språk och att inreda en 16 kvadratmeter stor våning. Men Jonas kommer att bli vår man i händelsernas centrum Tokyo och därifrån bidra med intressanta reflektioner och förhoppningsvis leverera lite tankar kring den japanska spelkulturen. Vi andra på tvspelsdagboken.se ber honom nu snällt att packa kamera, anteckningsblock och tanken att tvspel är viktigare än studier. Sägs det.

Veckans fynd får följa samma mönster som Jonas. Temat den här veckan blir helt enkelt tre (billiga) spel från Japan man inte får missa. Jag anar ett geografiskt tema för de kommande veckorna. Så här ligger det till.

1. The Legend of Zelda: Spirit Tracks (NDS): Om du har en DS eller en 3DS och är sugen på ett fantastiskt äventyr och riktigt underhållande bossfighter är det bara att slå till på Spirit Tracks. Det är ett spel i samma anda som Phantom Hourglass med sin lite speciella grafiska stil. Galet mycket äventyrande för ganska lite pengar.

2. Resident Evil 4 (Wii): Ett av mina absoluta favoritspel alla kategorier. Det höll mig fastklistrad och skrämde skiten ur mig på samma gång, vilket inte är en vanlig kombination i min värld. Själv spelade jag det till Gamecube men det lilla jag har testat av det till Wii avskräckte inte. Finns även att köpa nedladdningsbart till PS3 och Xbox 360. Om du inte känner dig övertygad kanske nedanstående ytterst pinsamma japanska reklamfilm kan vara till hjälp.

3. Tactics Ogre – Let us cling together (PSP): Har inte spelat det själv men hört väldigt mycket gott om Tactics Ogre. För 99 kronor kanske det är värt att ta reda på varför. Har du ingen PSP men varit tekniknördig och köpt en Vita, finns det att ladda ner på Playstation Store för 199 kronor.

2 kommentarer

  1. Tompa

    Så coolt att vi får en korrespondent i Japan! 😀

  2. Andi

    Kul för Jonas som längtat dit så länge. Lycka till med japanskan. 🙂