Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 456-458: Ryktesspridning och Veckans fynd

Förra veckan skrev vi om de nya ryktena kring nästa Playstation. Idag har det dykt upp lite nytt löst prat, både om Playstation 4 (Orbis) och nästa Xbox. Först och främst sägs det att Sony känner sig säkra på att den här gången vara före Microsoft på marknaden med en ny konsol. Med tanke på den här generationens konsolkrig är det förståeligt att Sony inte har någon lust att halka efter igen. Enligt en källa som har varit i kontakt med VG247 ska några team redan vara igång med utveckling. Dessutom meddelar källan att PS Vita ska fungera ungefär som Wii U-kontrollen tillsammans med nästa Playstation.

Samtidigt som rykteskarusellen snurrar på för fullt gällande Playstation, har det även dykt upp några rykten kring nästa Xbox. Återigen är det VG247 som har en källa vilken menar att nästa Xbox kommer kräva ständig onlinekoppling, ha en blu-ray-spelare och ha 4 eller 6 processorkärnor. Och Kinect inbyggt. Rykten, rykten och mer rykten. Men vem är jag att gnälla, de var tillräckligt intressanta för att få mig att skriva om dem. Antar att det kommer att se ut så här ett bra tag framöver innan företagen väljer att gå ut med riktig information.

Nu över till Veckans fynd. Den här veckan tänkte jag rekommendera tre stycken HD-samlingar till riktigt bra pris.

Prince of Persia Trilogy – Innehåller tre HD-uppdateringar av tre riktigt vassa spel. När paketet dessutom kostar 10 pund är det svårt att motstå.

Tom Clancy’s Splinter Cell Trilogy – Även om jag personligen hade svårt att riktigt komma in i Splinter-spelen vet jag att det är många som avgudar dem. Missade du tåget har du chansen nu. För en hundring.

God of War Collection – Har garanterat rekommenderat denna tidigare. Men skitsamma. En fantastisk samling för samtliga. Vare sig du redan har spelat dem på din Playstation 2 eller inte.

3 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Av någon anledning har jag inte alls intresserat mig för att läsa nextgen-rykten. Nog för att de flesta i efterhand visar sig vara inget mer än just rykten.

  2. Fredrik

    Helt klart så. Ska bli kul att gå tillbaka och se hur mkt (eller antagligen hur lite) som faktiskt stämde.

  3. Andi

    Fyfan, i 3D och allt. De bästa spelet är förvisso inte med (double agent och conviction) men webhallen har ett ex till mig och jag ska hämta upp det idag. Tack för tipset frexxi. Nu vet jag vad jag ska göra i sommar. Måste ta fram dammvippan och se om jag kan hitta min PS3:a bara.