Surfade runt lite här och upptäckte precis att Bethesda gjort en uppdatering på sin blogg gällande status på Prey 2. För en tid sedan gick det spekulationer om att det skulle vara nedlagt, men något officiellt uttalande dök aldrig upp. Nu har utgivaren gått ut med att spelet fortfarande är under utveckling men meddelat att det inte kommer bli något släpp förrän under 2013. Spelet håller helt enkelt inte måttet, och utvecklingen har inte gått riktigt som planerat.

Frågan är om det fanns någon sanning i ryktena om nedläggning och om Internets reaktioner på diverse forum och sociala medier kan ha påverkat i någon utsträckning? Det får vi nog aldrig veta tyvärr. Spelet hade en otroligt lyckad E3-visning förra året och många har lovordat spelet (så även jag) trots att vi egentligen inte fått se så mycket. Nu kan alla pusta ut och fortsätta hålla tummarna för att det faktiskt levererar också. År 2013 känns förstås väldigt avlägset, men ändå.

Sen tänkte jag passa på att slå ett slag för Trials ännu en gång. Inte övertygad? Kika på Giant Bombs provspelning av spelet.