Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 483: Nintendo, E3 och väckningshjälp

Idag rapporterar flera sidor på nätet om Nintendos senaste möte gällande deras ekonomi. VD Satoru Iwata delade med sig av en hel del intressant information om företagets planer framöver, bland annat kring Wii U. Till exempel kommer företaget ta lärdom av deras 3DS-lansering som enligt Iwata saknade titlar som verkligen lockade köpare, på den punkten har han helt rätt. Men det är också lätt att vara efterklok. När Wii U släpps ska Nintendo tydligen inte upprepa samma misstag. Han fortsätter och säger att man också vill ta den digitala distributionen ett steg längre med Wii U.

Wii U kommer såklart att visas upp på igen på årets E3-mässa men tydligen ska inget pris på maskinen utannonseras där, men det är tänkt att den ska släppas globalt innan 2012 är över. Pris och exakt datum för release ska meddelas ”någon gång” efter E3. Är du på humör för att dyka ner i siffror, grafer och annat ska du gå hit. Det ska bli spännande att se vad Wii U kommer att innebära för Nintendo, faktum är att företaget gick back med ungefär 460 millioner dollar förra året, och att gå back är inget Nintendo har varit vana vid den sista tiden.

I övrigt är det en väldigt lugn fredag i spelvärlden. Inga direkt intressanta spelsläpp förutom att ryktet säger att The Walking Dead ska dyka upp på Xbox Live Marketplace idag. Jag önskar trevlig helg med en japansk trailer jag såg på Giant Bomb för en lite speciell väckarklocka till Playstation Vita, håller tummarna för att den släpps här också.

1 kommentar

  1. Pelle Duveblad

    Den läckta Rayman: Legends-trailern är ju lite intressant. Ladda ned för att vara säkra, nån sade att Ubisoft jagar YouTube-länkar.

    http://www.youtube.com/watch?v=M8qHYE8rEPY&feature=youtu.be