Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 5: ilomilo och nedladdat

Idag släpptes pusselspelet Ilomilo på Xbox Live Arcade. Ja, egentligen har det gått att ladda ner tidigare om man lyckades komma över en kod, men för oss mer bekväma spelare är det alltså premiär. Spelet är charmigt in absurdum och riktigt underhållande, men istället för att prata om det här ber jag er hålla utkik efter mer ingående åsikter under testat inom ett par dagar.

Live Arcade har onekligen varit framgångsrikt för Microsoft. Några av de mest omtalade titlarna till plattformen har dykt upp just där. Braid, Limbo, Shadow Complex, Trials HD och Pac-Man CE DX för att nämna ett gäng. För de mindre utvecklarna, eller de stora utvecklarnas mer osäkra idéer, är det ett måste med den här typen av distributionskanaler för att inte försvinna helt i spelfloran.

Till en början sågs Live Arcade av många som en plattform för arkadportningar av olika slag men det är snarare nya varumärken (eller till viss del uppdateringar av äldre dito) som skördat framgångar. Att Nintendo kompletterade Virtual Console med Wii Ware för att inte helt fastna i retroträsket styrker den tesen ytterligare. Dessutom visade Microsofts Game Room att efterfrågan av de riktigt gamla arkadspelen inte direkt låg på topp.

Ilomilo håller trenden av nya spännande spel igång och förhoppningsvis har vi ännu ett starkt år för nedladdningsbara spel att se fram emot på våra kära konsoler. Hur ser Ilomilo ut? Här har ni en trailer.

1 kommentar

  1. Thomas

    Underbart söta figurer! 🙂 Kan bli nya favoriter i TV-spelsvärlden gällande söthet.