Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 6: CES 2011 och ny Kinect-tjänst

Consumer Electronics Show 2011 (CES) inleddes idag och även om det inte är en mässa med fokus på spel så brukar det alltid dyka upp några intressanta spelrelaterade nyheter. Microsoft hade sin presskonferens idag och utannonserade en ny Xbox Live-tjänst – avatarKinect.

AvatarKinect fokuserar på det sociala och låter dig och dina vänner samlas för trevliga rundabordssamtal i cyberspace. Det finns dessutom en inspelningsfunktion som gör att du kan dela med dig av samtalen på Facebook. Kinect-tekniken gör att dina rörelser hemma i soffan kan överföras till din avatar och nytt är att även vissa ansiktsrörelser kan registreras. Intressant rent tekniskt, men ointressant tjänst för min del.

Frågan är förstås hur många av de uppkopplade Kinect-användarna som kommer att spendera sin tid på att skapa virtuella talk shows. Jag inser att jag inte tillhör målgruppen, men kan ändå inte låta bli att tvivla på att AvatarKinect blir någon större succé. Det finns dock ett litet MEN, och det är att Kinect redan nu har sålts i 8 miljoner exemplar (lanserades i november), vilket är betydligt mer än vad jag någonsin trodde Microsoft skulle lyckas med på så kort tid.

Spana in trailern nedan och döm själva. Flipp eller flopp?

AvatarKinect släpps våren 2011 och är gratis för betalande Xbox Live-användare.

1 kommentar

  1. Bula

    Fail!