Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 515: ”Awesome arcade game for the price of a pizza” & mer E3 2012

Mad Riders är ett nytt racingspel från Techland, ni vet de som gjort bland annat Call of Juarez-spelen och Dead Island. För några dagar släppte de en trailer där de driver rätt friskt med både det ena och det andra, och inte minst med sig själva. Här är det ”motion captured wheels”, ”1800p” och fyrhjulingar som åker baklänges i ultrarapid. En härlig blinkning till den superhyllade Dead Island-trailern så klart. Spelet blev ju tyvärr inte lika bra. Jag är orehört besviken över att det aldrig blev något Pure 2, så jag kommer ge detta en chans. Släpps i morn till en rad olika plattformar.

I övrigt så tisslas och tasslas det vidare om E3 2012 som inte är långt borta nu. Mer om E3-schemat hittar du här. Det pratas bland annat om att Heavy Rain-skaparna Quantic Dream kommer visa upp ett eller flera nya spel på mässan och Sony påstås ha en stor överraskning på gång, och det handlar inte om någon Playstation 4, vilket också är helt logiskt. Så kallade ”stora överraskningar” har gjort mig besviken förr så jag har inga som helst förhoppningar på något ”stort”. Är dock väldigt nyfiken på Quantic Dreams nya spel.

Lucas Arts förväntas också visa upp ett nytt tidigare hemligt projekt, men jag har i ärlighetens namn inte något speciellt sug efter ett nytt Star Wars-spel för tillfället. Satsa på Battlefront och Jedi Knight till next-gen istället säger jag.

Sen spekuleras det kring att Unreal Engine 4 eventuellt inte kommer stödjas av WiiU, vilket i så fall kommer bekräfta att den inte har så mycket hästkrafter under huven. Är det verkligen någon som är förvånad över detta? Annars är Nintendos konfrerens extremt intressant eftersom det faktiskt är en ny konsol på väg ut på marknaden senare i år. Ska det bära eller brista?

2 kommentarer

  1. Fredrik

    Du kanske inte ska ge det här spelet en chans…

  2. Daniel

    Äsch, 10 minuter kan demot få. Men de 8 recensioner som kommit in hitills på Metacritic bådar inte direkt gott. http://www.metacritic.com/game/xbox-360/mad-riders/critic-reviews