Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 539-542: GTA, AC, Journey och Veckans fynd

Som vanligt under sommartider går spelbranschen litegrann på sparlåga. Det släpps inga stora spel och det är dåligt med saftiga nyheter. Nintendo höll en liten ”nu ska vi kompensera för ett dåligt E3”-konferens och presenterade Nintendo 3DS XL som mest såg klumpig ut. Men lite rolig info har dykt upp på internet.

Bland annat meddelades det att en samlarutgåva av Journey är på väg eller snarare en bundle med spel från that game company vilket inkluderar Journey, Flower och flOw. Utgåvan inkluderar även soundtrack och lite annat kul. Här kommer en trailer med lite mer information.

Under Nintendos lilla informationsturné simmade det även upp en ny japansk trailer för Animal Crossing till 3DS som jag självklart måste sprida vidare. Fortfarande inget datum för Europa men skulle jag gissa så kommer det under första halvan av nästa år. Börjar bli trött på att vänta och min 3DS fortsätter att samla damm.

Innan vi går över till veckans fynd ville jag bara meddela att en åldersgräns nu dykt upp på ESRB för Grand Theft Auto 3 och Vice City (via Eurogamer). Detta tyder på att de rykten om att spelen skulle göra entré på PSN tycks stämma. Eurogamer tror dock inte att det handlar om några HD-remakes utan bara rena återsläpp. Vi får snällt vänta och se. HD-remakes vore riktigt skoj, om det inte är det, ganska skoj.

Veckans fynd? Fantastiska Need For Speed Hot Pursuit till Xbox 360 från fantastiska Criterion Games för löjliga 10 pund. Något att spela i väntan på Most Wanted som även det ser fa… bra ut.

4 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Personligen har jag inte riktigt fattat varför folk tycker att Nintendos E3 var så dåligt. Visst, presskonferensen var inte klockren, men line-up:en för 3DS är riktigt stark i höst och det mesta fanns tillgängligt för demonstration på E3. Min 3DS har fått jobba hårt (framför allt sedan min Vita blev stulen) och i höst kommer den gå på högvarv.

 2. Fredrik

  Tycker att Nintendos konferens på E3 var riktigt dålig. De hade problem med att sälja in Wii U, den saknade en massa om 3DS. Vilket de sedan kompenserade för lite panikartat, både under E3 och efter. Tycker också att det kommer bra spel till 3DS i höst (även om jag såklart hade sett att AC släpptes då också).

  Sjukt surt att din Vita blev stulen 🙁

 3. Pelle Duveblad

  Nu ska det tilläggas att det inte är ett alltför svårt jobb att sälja in en spelkonsol till underskriven, så att jag längtar till Wii U säger kanske inte så mycket om kvaliteten Nintendo höll eller inte höll på E3.

 4. Daniel

  Så himla givet med Journey-utgåvan. Verkar inte som den hittar till Europeiska affärer som det ser ut i dagsläget dock. Men import fungerar som tur är alltid bra till PS3an.