Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 62: Mashed blir Wrecked

Uppföljaren till förra generationens bästa partyspel – Mashed – har varit på gång ett tag. Nu har utvecklarna Supersonic äntligen hittat en utgivare och dessutom avslöjat att spelet släpps redan om ett par månader. För er som inte upplevde denna pärla när det begav sig 2004 kan man kort sammanfatta Mashed som ett Micro Machines med stake eller ett Super Cars för 2000-talet. Fyra bilar bestyckade med diverse vapen, en kamera i fågelperspektiv och en perfekt balans av buggar och galenskap.

Wrecked, som uppföljaren kommer kallas, fortsätter i samma anda men med några välkomna nyheter – onlinestöd (upp till fyra spelare), möjligheten att pimpa sin bil samt ett utökat singleplayer-läge (vem som nu vill ha det?). Personligen hoppas jag att spelet är precis sådär slumpmässigt buggit som föregångaren var. Det kanske låter konstigt, men Mashed var nog det första (och enda?) spelet där faktiskt buggarna bidrog till spelglädjen (framförallt den tveksamma fysiken och kollisionsdetekteringen). Förlorade man hade man aldrig långt borta till en ursäkt, medan vinnaren utan problem kunde vifta bort dessa som dåliga bortförklaringar. Onlinestöd i all ära, men Mashed var oslagbart med fyra spelare i samma soffa och Wrecked kommer förhoppningsvis inte bli annorlunda.

Prislappen är fortfarande okänd, men håll utkik efter Wrecked när det landar på Xbox Live Arcade och PlayStation Network under andra kvartalet – detta kan bli en av årets absoluta höjdpunkter. Jag bjuder på några nya bilder och en gammal trailer (från när spelet fortfarande kallades Gas: Fuel for Fun) så länge.

[nggallery id=17]

2 kommentarer

  1. Fredrik

    yey! årets mest givna köp 🙂

  2. Tompa

    Underbart! Hoppas jag åtminstone…