Hej på er. Efter en extra lång sommar här på tvspelsdagboken satte vi oss i helgen ner för att diskutera idéer kring hur vi ska hantera sidan framöver, framförallt under hösten. Vi var alla… två… överens om att vi inte riktigt har orken att gå tillbaka till fem dagboksinlägg per vecka. Vi vill snarare mixa upp det lite och gå mer på känsla än struktur. Så vad kommer då att hända i höst?

Dagboksinläggen kommer att fortsätta dyka upp två gånger per vecka. Måndagar och torsdagar.

Vi kommer att sparka igång en ny metacritic-tävling den här gången i form av en duell mellan oss båda. Oss? Fredrik och Daniel. Den kommer att få det sköna namnet Metacriticduellen, som kockduellen fast utan mat och… skitsamma. Vilka spel vi har valt ut och vilka betyg vi har gissat går att läsa i den här posten.

Vad gäller testat och konsumentguiden så kommer dessa två delar att rulla på som vanligt. Men där händer ju inget alls kanske du då tänker? Precis… som vanligt. Skämt åsido, dyker det upp ett spel som någon av oss verkligen vill uttrycka känslor kring så skriver vi om det. Dyker det upp ett spel med massa olika utgåvor som är lite sådär småtokiga, ja då kan en konsumentguide magiskt landa på sidan.

En annan artikelserie vi har kört ett par gånger nu är tvspelsdagboken spelar, eller tja, Fredrik spelar. Den kommer tillbaka och Fredrik håller nu på att försöka välja ut ett spel som inte alla redan har spelat (läs Heavy Rain) och som går att behandla på ett fyndigt, roligt, cyniskt, lite bittert men också charmigt vis (läs Eternal Sonata).

Nu över till ett par nyheter. Daniel lyckades få ur sig en rolig idé som Fredrik snabbt döpte till Tidslinje. Tidslinje låter inte alls roligt men med lite tur löser vi den saken i själva artikeln. Det kommer hur som helst bli olika tidslinjer över olika saker i spelvärlden. Eftersom det är Daniel som sitter bakom rodret kommer såklart trailers och andra videoklipp att spela huvudrollen. Och eftersom Daniel sitter bakom rodret vågar vi bara lova att första delen dyker upp ”någon” gång i höst.

Sist ut blir en annan artikel… vill inte använda ordet serie här, som vi har valt att kalla – slutet på en generation. Eftersom Wii U står för dörren är det läge att sammanfatta Nintendo Wii men många ord, klipp och bilder. När Microsoft och Sony får arselet ur får de samma behandling.

I övrigt kommer vi att skriva när vi känner för det, händer det något tokigt en söndag, kanske det dyker upp en lika tokig artikel om den saken, eller bara ett kort fånigt inlägg. Jonas fortsätter att hålla till i Tokyo och vi hoppas hoppas hoppas att han snart kommer in i ett lugn och orkar med att producera material i någon form. Men just nu låter vi honom fokusera på studier och en eller annan kulturkrock. Just ja, vi kommer även i år att besöka Gamex så något därifrån kommer att hamna på internet. Det var allt. Näe vänta, vi publicerade en sådan där facebooksida också.

Veckans fynd? Att hänga på tvspelsdagboken.se i höst. Mest för att se hur mycket av allt detta som faktiskt blir av.