Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 628: Nybantad PS3, uppdaterad Playstation Store och lite Vita

Den 28 september släpper Sony sin nya variant av Playstation 3. Det är deras andra slim-variant på bara två år och förutom designen verkar den enda uppdateringen denna gång vara att basenheten blivit ytterligare mindre och lättare.

Ja, förutom att hårddisken kommer i lite andra storlekar nu igen då. Nya PS3 slim kommer att släppas med en 500 GB hårddisk. Priset för denna ligger på cirka 2 595 svenska kronor, det är i alla fall vad webhallen tar. Eller så väljer man deras bundle för tvåhundra kronor extra där spelen Uncharted 3 och Gran Turismo 5 ingår. På ett ännu icke utsatt datum kommer även en billigare 12 GB variant att finnas tillgänglig. Det ska även säljas en särskild hårddiskenhet på 250 GB för den som vilja börja med 12 GB först och kanske sedan utöka sitt hårddiskutrymme.

I samband med denna lansering får dessutom PlayStation Store för PS3 ett nytt utseende från oktober 2012. Exakt hur den kommer att se ut är oklart men tydligen ska det bli lättare att hitta och hämta material. Den som lever får se.

Sist men inte minst måste nämnas att tjänsten Playstation Plus nu kommer släppas till Vita någon gång i år. Pluskunder kommer även få ett rejält utökat sparutrymme i cloud till Playstation 3. Från 150 MB till 1 GB.

8 kommentarer

 1. Bula

  Får vi en ny artikelserie nu? Andi spelar Battlefield 3.

 2. Fredrik

  Japp, planerar på att döpa den till Andi spelar BARA Battlefield 3 😀

 3. Andreas

  Haha, det hade varit något. Vi får publicera den samtidigt som frexxis nästa artikelserie: ”Hur jag blev för feg och tråkig för att våga spela Battlefield 3”. 😉

 4. Jonas

  Hade inte sett den nya designen, måste säga att jag gillar den. Mycket snyggare än det första stolpskottet till slim-variant dom gav ut.

 5. Pelle Duveblad

  Det finns en stor skillnad med den nya, och det är hur skivor sätts i – istället för att suga in dem har överdelen en slide-funktion (kan ses på IGNs unboxing http://www.youtube.com/watch?v=nwOsZbZYZTE)

 6. Fredrik

  Pelle, såg det, föredrar nog det jag har nu, dvs första generationen.

 7. Andreas

  Schysst unboxing, tack för tipset Pelle. Jag är mest förbryllad över att det kommer en variant till på Slim när det borde läggas mycket mer fokus på att göra nästa generation färdig istället.

 8. Pelle Duveblad

  Hårdvara är ofta snyggast i sin originalform: iPhone, PS3…