Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 688: Mer retro, en gnutta Tropico & Veckans fynd

Först och främst, innan jag raskt går över på en massa nytt retrosnack, vill jag slå ett slag för Tropico. Mer exakt Tropico 4. Ännu mer exakt Tropico 4 Gold Edition. Jag spelade en hel del Tropico 3 och gillade det skarpt. Har varit nära att köpa fyran många gånger men väntat på lite lägre priser. När sedan Gold Edition kom ut, som inkluderar den varmt omtalade expansionen Modern Times, låg ett köp i luften. Men ingen tycks bry sig. Det vill säga svenska butiker. Jag och Daniel svängde runt i en massa olika butiker i lördags och kammade helt noll. Personalen i en lokal Gamestop-butik hade ingen aning vad vi pratade om. Tropical-vadå? Otippat. Även om vi säkert kan förstå varför, är det tråkigt att se rader av skitspel till Wii i butikerna samtidigt som riktigt bra men smalare titlar helt saknas. En handfull fingertoppskänsla hos butikscheferna hade i varje fall lett till två sålda spel i helgen. För att fira detta nederlag kommer här en ny trailer från spelet.

Över till det jag numer kallar för mitt tradera-/blocket-beroende. Det har hänt ett par nya saker. Senaste jag skrev om detta hade jag precis fått mitt Super Nintendo. Tyvärr var strömadaptern till det trasigt, som tur var hade jag en universaladapter som fick duga medan jag väntade på att få en ny skickad till mig. Idag dök den upp och nu är världen som den ska. Det blev, host host, ett par till köp i helgen.

Jag råkade hamna på Fridhemsplan där jag köpte ett Sega Mega Drive 2 inklusive Sonic och NHLPA 93 för 500 riksdaler. Min livspartner tokfastnade i en nostalgitripp framför Sonic men det var mest kul att se den användas direkt. Sen var jag förbi en Game-butik och köpte Okamiden, Kingdom Hearts 2 och Zelda Phantom Hourglass till DS. Kanske inte speciellt retro men det är ett steg på vägen i min plan att äga alla Zeldaspel. Ingen billig plan, så den kanske inte är speciellt hanterbar. Vad har då Kingdom Hearts och Okamiden att göra med Zelda? Inget, vill bara dela med mig. Sen ropade jag hem SSX 3 till Gamecube, NBA Jam Tournament Edition till Mega Drive och Super Mario Kart till Super Nintendo. Så var det med den saken. Återkommer med intryck från allt detta snart. Antingen här i dagboken eller i någon slags retroartikelserie. Vi får la se.

Nu över till veckans fynd. Vad sägs om Legend of Zelda Link to the past till SNES. Bara kassetten. Ouch. Skämt åsido, ta en titt på det här istället.

3 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Nostalgi? Det börjar mer likna spelkonservatism i det extremare laget. Alla Zelda-spel är förståeligt dock, för mig är det viktigare att klara alla än att äga originalutgåvorna. Ja, när det gäller spel som är äldre än jag, dvs.

  2. Pelle Duveblad

    *slaget

  3. Fredrik

    Lite konservativt är det allt. Men också kul att få spela saker där de hör hemma.