Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 772: Världens sämsta slut & Veckans fynd

I förra veckan upplevde jag världens sämsta slut i ett spel. Det var efter sluttexterna i ID Softwares Rage som jag satt helt förbryllad i soffan. Rage är inte ett spel med några stora berättarambitioner men man bygger ändå upp någon slags röd tråd spelet igenom och framför allt finns det en del intressanta karaktärer i de städer man besöker.

När sista banan, som förövrigt var ett skämt, var avklarad möttes jag av den mest intetsägande videosekvensen jag sett i slutet av ett spel. Ett fyrtiofem sekunder långt hån. När jag har spenderat cirka 18 timmar med ett spel förväntar jag mig en något sånär värdig avslutning. Att inte få en enda återkoppling till de karaktärer man interagerat med eller ens ett försök att knyta ihop säcken gör mig irriterad. Inte konstigt att ID och John Carmack gick ut och bad om ursäkt för slutet en tid efter att spelet hade släppts. Ville bara få det sagt. Ni har blivit varnade.

Veckans fynd blir det klassiska Earthworm Jim (HD) som fram till och med onsdag säljs för 400 points.

Varning – Här kan du se det urdåliga slutet för Rage

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Jag vet inte riktigt vad jag har att säga om Rage-slutet. Jag hade väl spenderat 11 timmar snarare än 18, och i ärlighetens namn ville jag då bara klara ut det. Att få ösa lite med Big Fucking Gun kändes faktiskt lite skönt, och att slutvideon hölls kort och värdelös var heller inget jag låg sömnlös över.

  2. Daniel

    Jag körde en del race och lite sidoruppdrag men spenderade också en del tid med kortspelet, som var riktigt kul. Tycker inte man fick utnyttja vapenarsenalen på sista banan. Sparade ammo i väntan på en större utmaning. Sen dödade man typ7-8 mer eller mindre vanliga fiender och så tog det bara slut när man tryckte på en knapp…