Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 836: Musse, Rare och Trek

Remakes av gamla klassiker tycks ha blivit lite trendigt. Om man med trendigt menar först Duck Tales och nu inget mindre än Castle of Illusion. Två Disneyprodukter, två underbara spel och två förhoppningsvis lyckade remakes. För er som har missat den första trailern (och det är inget man bör leva med) så ser den ut på detta vis.

På tal om gamla klassiker. Jag har precis spelat någon timme av Cobra Triangle. Ett actionfyllt båtspel till NES. För några dagar sedan satt jag och en kompis och blev helt förtrollade av det smått fantastiska R.C. Pro-Am. Vad dessa spel har gemensamt är att Rare utvecklat dem. Jag vet att det här är att slå in öppna dörrar men häng med på det här.

Wizards & Warriors, Slalom, R.C. Pro-Am, Cobra Triangle, Donkey Kong Country, Killer Instinct, GoldenEye 007, Banjo-Kazooie, Jet Force Gemini, Donkey Kong 64, Perfect Dark, Conker’s Bad Fur Day, Kameo: Elements of Power & Viva Pinata. Bara ett urval. 2007 lämnar grundarna företaget efter vad jag antar är en tung period hos Microsoft. Senaste riktiga spelet Rare har släppt är… Kinect Sports. Utöver det är det mest kläder till Avatarer företaget har jobbat med. Visst, Rare har producerat sämre och bättre spel sedan starten 1983, men en liten tår rinner nedför min kind. Här kommer en liten videohyllning bara för att.

Just ja, det är ett Star Trek-spel på väg. Vet inte varför jag bryr mig men någonstans djupt inne i mig vill jag att det ska släppas ett bra sådant. Kanske inte blir det här. Star Trek: The Video Game släpps den 25 April till PC, PS3 och Xbox 360. Här kommer den senaste Making Of-videon.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Star Trek The Video Game ser tyvärr hemskt dåligt ut. Synd, för det vore hemskt coolt med ett riktigt bra Star Trek-spel (som absolut inte ska heta ”… The Video Game”)

  2. Fredrik

    Ja det ser verkligen dåligt ut.