Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 840: Nintendo gör vad Nintendo gör bäst & Veckans fynd

Det är lätt att bli cynisk när det kommer till Nintendo. Visst de spelar ofta på säkra kort när det gäller mjukvara och vill gärna sälja gamla klassiker på nytt. Men samtidigt är det få som undrar när Nintendo kommer att lägga en massa krut på nya varumärken eller helt nya spelidéer. Frågor som de flesta vill ha svar på är när nästa Zelda kommer eller nästa Mario. För allt det andra finns alternativa spelkonsoler. Vi både älskar och hatar Nintendo för deras beteende.

Jag vet att nya Animal Crossing inte kommer att vara revolutionerande, men det kommer att vara bekant, välkomnande och välpolerat. En remake av Wind Waker känns halvtrist men samtidigt kommer det få mig att överväga ett Wii U-köp.

Min 3DS samlar som bekant damm och jag har vid flera tillfällen trott att det kommer att ändras. Ett uppfräschat Ocarina of Time ett nytt Luigi’s Mansion eller varför inte Harmoknight. Den samlar fortfarande damm. Men inte länge till. Faktum är att jag av olika anledningar nu har bokat den här, för att jag vill spela det här och för att jag har en släng av det här. Dessutom tog jag i helgen en titt på förra veckans Nintendo Direct vilken fick mig att le som bara Nintendo kan få mig att le.

Först ut var ny information och nya klipp från Mario & Luigi Dream Team som bygger vidare på samma koncept som tidigare spel ur serien. Lite plattform, pussellösande och en massa charm. Spoiler: någon har rövat bort Peach. Spelet ska släppas i augusti.

Efter det lite nytt kring Mario Golf och att det ska ha onlinestöd. Känns lite galet att det är en funktion man väljer att belysa. Men det är ju Nintendo vi pratar om här. I sommar kommer vi att få ge oss ut och spela golf. Ett nytt Mario Party är på väg vilket känns som en axelryckning för min del, alla delar nog inte den känslan dock. Mario Party ska släppas i vinter.

Nu över till lite mer spännande nyheter. Donkey Kong Country Returns 3D. Det ska bygga på Wii-spelet men anpassat till 3D. Nu får vi alltså spela Donkey Kong Country Returns utan att behöva skaka på en Wii-mote. Låter inte otrevligt. Släpps den 24 maj. Donkey Kong Country i all ära, det är även ett nytt Yoshi’s Island-spel på ingång. Vet inte hur jag ska hantera den informationen. Djupa andetag.

Lite Wii U-snack. Uppdateringar, Pikmin 3, Earthbound etc. Men skit i det, eller inte, välj själv. Det är dags att stoppa pressarna.

Först och främst. Zelda Oracle of Seasons och Oracle of Ages är på väg till Virtual Console. Jag har inte spelat något av dessa spel eftersom jag inte vara med på Gameboy Color-banan när det begav sig. Helst vill jag såklart ropa hem originalen, men det brukar visa sig vara ganska dyrt. Så jag är överlycklig. Ok, det här kanske inte är värt att stoppa pressarna över – men det är följande nyhet. The Legend of Zelda: A Link to the Past ska få en uppföljare. Japp. Om jag nästa år skriver att min 3DS fortfarande samlar damm beror det antingen på att Nintendo gjort bort sig ordentligt eller att något hänt mig och då ber jag er att kontakta vårdpersonal.

Eh… Veckans fynd? Med största sannolikhet en 3DS.

3 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Förutom Castlevania har fanimej vartenda 3DS-spel levererat och det är en fantastisk line-up de har för resten av året. Donkey Kong, Animal Crossing, Mario & Luigi, Yoshi’s Island, Pokemon (POKEMON!!! I 3D!!!), The Legendo of Zelda…

  2. Fredrik

    Japp! Det här kan bli ett riktigt 3DS-år. Och tydligen (visste inte detta) så har 3DS sålt bättre än vad DS hade gjort vid den här tidpunkten.

  3. Pelle Duveblad

    Inte illa pinkat. Trots allt illa folk säger om Nintendo och Wii U (ja, de som vet om att den finns alltså) så har jag en magkänsla av julhandeln kan bli en succé. Detta OM PS4 och Durango (som kommer visas om en månad) kostar minst $350-400 (MSRP) och OM Nintendo faktiskt börjar marknadsföra Wii U med sina (då) färska titlar. En liten prissänkning och föräldrar kommer stå i valet mellan å ena sidan 4000:- för nya Xbox eller PS och därutöver ett skjutspel i form av CoD eller Killzone, och å andra sidan Nintendo-lådan bundlat med nya kritikerrosade Super Mario eller Mario Kart för 2000:-. Mycket behöver klaffa, men det är inte omöjligt.