Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 9: Förboka DA2 eller bli straffad

Söndag och spelvärlden sover. Eller tja, pressagenturerna som matar oss med information gör det i alla fall. Nintendo är i full gång med sin egen spelmässa i Tokyo, Nintendo World, men efter gårdagens informationsbomb kring 3DS har det varit lugnare därifrån idag. Antar att japanerna har fullt upp med att köa och prova på alla kommande spel. Jag är inte ett dugg avundsjuk. För er som inte kan få nog av Nintendo så finns det en inofficiell väluppdaterad blogg på NintendoWorld2011.com med bilder, filmer och annat gott från mässgolvet.

Bioware, med Electronic Arts i spetsen, har dock lyckats uppröra mig igen genom att erbjuda ”gratis nedladdningsbart material på releasedagen” till alla som förbokar Dragon Age II innan den 11 januari. Dock har man sockrat erbjudandet lite denna gång, och de som förbokar i tid, får automatisk något man valt att kalla ”Signature Edition” som utöver extra uppdragen även innehåller soundtracket (digitalt) och några exklusiva vapen som du kan härja runt med i spelet. För er som inte vill, inte kan eller glömmer bort att förboka så kommer extrauppdragen gå lös på 560 MS points (eller motsvarande summa på PS Network antar jag).

Det är ju inte direkt ovanligt att spelförlagen gör så här numera för att ”straffa” dom som inte köper spelet på releasedagen (eller belöna dom som gör det, beroende på hur man ser på det). Men att tvinga folk att förboka spelet 2 månader (!) innan det släpps för att få det på köpet känns nästan i hårdaste laget. Den 11 mars kommer Dragon Age II till Sverige, och är det hälften så bra som ettan så blir det ändå ett av årets mest givna köp.

Men nu får ni ursäkta mig – jag måste gå och fixa en förbokning.

2 kommentarer

  1. Bula

    Hade skyhöga förväntningar på ettan men det föll platt. Ingen bokning, inget köp för min del.

  2. roadkill03

    Blir ingen förbokning för mig heller även fast jag älskade ettan. Jag väntar tills det droppar i pris istället. Det har blivit min melodi på senare tid. 🙂