Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 966: Hösten kan börja

Hösten 2013 kommer att bli intressant. Visst, vissa bakslag har redan dykt upp. Det blir ingen Xbox One för svenskarna i år men med tanke på hur väl Sony har spelat sina kort kunde jag inte bry mig mindre. För mig är det givna köpet en Playstation 4 – av många anledningar. Microsoft framstår idag som ett företag utan en vision. De hade en vision men då blev folk arga. Microsoft har gjort en pudel utan dess like och framstår nu som trötta, förvirrade och som ett företag utan en plan. Sony, som var inträngda i ett hörn (av olika skäl), har gått från klarhet till klarhet. Jag är såld, i varje fall på förhand.

Hösten innebär också en massa intressanta spel oavsett hårdvara. Nyligen släpptes Saints Row 4 som jag har längtat efter, tyvärr verkar konsolversionerna prestera dåligt vilket gör mig ledsen. Istället riktar jag blicken mot Diablo 3, GTA V, Gran Turismo 6 och Super Mario 3D World. Plus alla indiespel som förhoppningsvis hittar till Playstation-plattformen.

Sen kommer jag såklart fortsätta mitt retronördande. Just nu är jag mitt upp i Earthbound och fortsätter att lägga en massa tid på min numer ganska gedigna retrosamling. Detta kommer även att resultera i ett retrofokus för min del här på sidan. Låter Daniel hantera nyare saker. Så räkna med en hel del retrotestat och även fortsättningen på det smått galna Earthbound. Tanken är även att jag ska leverera lite videoinnehåll i form av Veckans Retrofynd. Första delen av den lär hitta upp på sidan snart. Ska bara sluta skämmas först. Jag lämnar er med lite roliga trailers från den senaste tiden och även ett obligatoriskt veckans fynd. Hösten kan börja.

2 kommentarer

  1. Jonas

    En PlayStation 4 är väl en given julklapp till sig själv i år, även om releasetitlarna känns lagom trötta. Saknas bara ett Ridge Racer så hade listan varit komplett.

    Angående Xbox One så handlar det väl egentligen nu bara om spelen skulle jag säga. Folk glömmer snabbt (den stora massan alltså, inte bittra spelskribenter ;)), och lyckas Microsofts pressa ut lite hetare titlar än Sony så finns det fortfarande hopp om ett härligt konsolkrig även denna generation.

    För min del handlar det mycket om vad dom gör med Xbox Live Arcade. Så många sjukt bra spel dom fick ut där under 360ns storhetstid.

  2. Fredrik

    Faktiskt, vart fan är Ridge Racer? Jo visst kommer folk att glömma och visst handlar allt om spelen. Men för min del så känns det givet just nu.