Efter en längre paus har jag nu tagit tag i Earthbound igen. Sist vi sågs satt jag fast i en grotta/källare och hittade ingen utväg. Min kvinnliga kompanjon började då med sitt övernaturliga beteende och anropade en kille långt norrut i hopp om att han skulle komma och rädda oss. Istället för att den killen bara dök upp och gjorde slag i saken tog spelet istället en vändning. Killen heter Jeff och det är nu honom jag kontrollerar. Söderut då antar jag?

Allt inleds ganska normalt. Jeff går i någon slags halvsnobbig privatskola, han får meddelandet från Less och utan att tveka börjar han förbereda sig för äventyr. Jag går runt och pratar med lite folk, får lite redskap och lämnar sedan skolan. Stannar lite kvickt i en butik för att köpa lite mat. I butiken lyckas jag även få med mig en apa genom att ha gett denne lite tuggummi. Såklart. Vi ger oss ut i vinternatten, slåss mot ett par kråkor och anländer i ett läger, vid en sjö, ganska nära skolan. Behöver dock ta mig över sjön för att komma vidare och då inträffar följande. Jag ger apan lite tuggummi. Apan blåser en stor bubbla och börjar sväva ut över vattnet. Han stannar vid en punkt och där uppenbarar sig ett sjöodjur. Sjöodjuret simmar och hämtar upp mig och tar mig över sjön. Earthbound fortsätter att vara helt skogstokigt.

Nu går det undan, jag tar mig genom grottor och snötäckta skogar. Kommer till en Stonehenge-liknande plats. Hittar ett labb där tydligen, min pappa jobbar. Det vill säga Jeffs pappa. Pratar lite med honom och han har tydligen konstruerat ett UFO. Hoppar in i UFOt och får se på när detta tar mig över platser jag känner igen sedan tidigare och platser jag aldrig skådat innan. Kommer till staden där Charm och Less sitter inlåsta. Kraschlandar lämpligt mitt framför ögonen på fångarna, introducerar mig väldigt kortfattat och nu är vi ett gäng på tre. Vad hände med apan kanske ni nu undrar? Han träffade en flickapa och stack på date. Dags att spara innan mitt huvud exploderar.