Vilket spelår 2017 är och kommer att bli. Det var länge sedan vi fick en sådan fantastisk start på året och dessutom kommer det mängder av superspännande titlar framöver. Nu har vi kommit in i mars månad och vi har redan hunnit se Horizon: Zero Dawn, Nioh och Resident Evil 7 få toppbetyg. Men även titlar som Halo Wars 2 och Torment: Tides of Numenera har mottagits ganska bra. Det finns ingen brist på bra nya spel just nu.

När jag listar månadens spel den här gången vet vi dessutom redan att nya Zelda är helt magiskt bra – recensenterna har varit helt lyriska. Bra start för Nintendo Switch som släpptes i fredags och kanske viktigt för konsolen då det inte ser allt för ljust ut för kommande spel just nu. Men vi får se hur går, spännande blir det hur som helst. 1-2 Switch tar trots detta en plats på listan den här månaden – ett potentiellt småkul partyspel som kan vara kul att äga om man precis köpt en Switch.

I övrigt så kommer Mass Effect tillbaka och med stora förväntningar på sig. Själv ska jag se om det är värt att spela igenom Mass Effect 3 så här några år efter alla andra. Sen ska du för allt i världen inte missa att spana in Strafe som är en slags hyllning till 90-talets gamla FPS men med rouge-likeinslag. Kan bli hur bra som helst.


1. The Legend of Zelda – Breath of the Wild

Format: Nintendo Switch | Släpps:  2016-03-03

2. Mass Effect Andromeda


Format: PC, Playstation 4, Xbox One | Släpps: 2017-03-23

3. NieR: Automata

Format: PC, Playstation 4 | Släpps: 2017-03-10

4. Strafe

Format: PC, Playstation 4 | Släpps: 2017-03-28

5. 1 – 2 Switch


Format: Nintendo Swtich | Släpps:  2016-03-03

Alla datum enligt Internet.

Februaris fem hetaste spel