E3 2012
Vissa spel får automatiskt mycket uppmärksamhet under E3, av olika anledningar. Antingen har Sony, Nintendo eller Microsoft valt att visa upp spelet under deras presskonferenser eller så kanske det har dykt upp från ingenstans och på så vis blivit det alla talar om. Men att få plats i strålkastarljuset under E3 är absolut ingen självklarhet och nu pratar jag inte om små indietitlar, utan om stora spel som tycks bli små, i varje fall under några dagar. Jag tänkte lyfta fram några spel som i varje fall för mig fallit utanför radarn för tillfället.

Playstation Vita är inget spel utan en spelmaskin. Och inget passerade väl mer obemärkt förbi än Vitan under Sonys presskonferens. Nu har till och med Sony erkänt att det kanske inte var den bästa strategin i världshistorien. Men tydligen ska det finnas 25 nya spel, fullt spelbara på E3. Ett av spelen är Sound Shapes från Queasy Games. Ett musik/rytmspel av det mer experimentella slaget. Nu står det också klart att det även släpps till Playstation 3, vilket säkert är bra för försäljningssiffrorna. Den här filmen gjorde i varje fall mig glad.

Sen har vi det där fotbollsspelet som vi alla önskar vore mycket bättre än vad det är eftersom det är betydligt ballare att dissa FIFA än att behöva erkänna dess överlägsenhet för tillfället. Just det, Pro Evolution Soccer. Självklart är fotboll inget som uppmärksammas speciellt mycket under E3, speciellt inte PES. Men det finns en officiell E3-trailer och 2012 kanske är året då PES hittar tillbaka till våra hjärtan. Eller så slutar det med att vi köper nya FIFA, som vanligt.

Sist ut får bli något så pinsamt som Sports Champions 2. Men faktum är att Sports Champions är det enda spel jag faktiskt har spelat fler än en gång med min Move-kontroller och då kan till och med jag svälja den här überfånig titta-hela-familjen-kan-ha-roligt-trailern. Så det så.