Level 24 och nu börjar det hända saker. Jag har räddat Less (eller Paula som jag tror hon ska heta egentligen) från fångenskap genom att ha satt stopp för galenskaperna som pågick i den lilla byn Happy Happy. Efter det tog jag mig tillbaka till Twoson där jag nu befinner mig. Mitt Party består nu av två personer vilket ändrar striderna något. Tidigare har jag mest tagit mig igenom strider den hårda vägen, det vill säga, slå på saker tills de går sönder. Jag har inte brytt mig speciellt mycket om att använda specialattacker. Problemet är att Less har en betydligt lägre level än jag vilket innebär att hon är ganska oduglig i strid, men mer om det senare.

En sak man kan säga om Earthbound är att det inte är förlåtande. Det är många gånger hopplöst att förstå vad man ska göra för att ta sig vidare. Man får helt enkelt gå runt och prata med alla i hopp om att någon säger något som pekar en i rätt riktning. Striderna kan vara slumpmässigt jobbiga. Ett par gånger har jag dött i vad jag trodde skulle bli en lättare batalj, för att vid nästa tillfälle leka mig igenom en liknande situation. Det är svårt att avgöra om det här beror på spelets ålder eller om utvecklarna valde att jävlas lite.

Har irrat runt ett tag i Twoson och är inte mycket klokare. Frestelsen att besöka gamefaqs är stor men jag låter det gå ett tag till innan jag eventuellt faller till föga för en faq. Lyckas ganska snabbt lista ut vad jag ska göra. Tydligen är det ett band i staden (i form av Blues Brothers-kopiorna Runaway Five) som är skyldiga någon pengar – tiotusen pengar. Av en ren slump fick jag precis den summan pengar, vilken tur. Nu ska jag bara ge bandet pengarna sen hoppas jag att komma vidare till nästa stad, som såklart heter Threed. Japp, nu sitter jag i deras turnébuss, på väg mot nya äventyr.

Threed är en riktig spökstad, vilket säkerligen förklarar att vår buss blev jagad av just spöken på vägen hit. Undersöker den nya staden och utrustar mig själv och Less med nya vapen. Mitt nya vapen är ett Minor League Baseball Bat. Det börjar ta sig. Nu till hotellet för lite vila, sen ska vi se vad dessa spöken går för. Threed är en jobbigt mörk och dyster stad. Fylld av spöken, zombies och rädda invånare. När jag nu är två i mitt party hoppas jag på lite lättare strider, men ett problem uppstår direkt. Less är som sagt betydligt lägre i level vilket innebär att hon dör hela jäkla tiden. Vilket innebär en massa besök till sjukhuset för att återuppliva henne. Vilket innebär dyra räkningar och onödigt springandes fram och tillbaka till läkaren.

Hur som helst, jag slåss som en galning och har ingen aning om vad jag ska göra. Försöker leta efter en hemlig gång som såklart blockeras av Zombies. Antar att jag ska ta mig förbi dem. Tröttnar lite och beger mig mot hotellet för att sova och spara. Utanför hotellet står en tveksamt klädd kvinna som snabbt försvinner iväg in i lobbyn. Jag följer efter och hamnar i ett rum där jag överrumplas av ett gäng zombies, tappar medvetandet och vaknar sedan upp i en grotta. Har nog kommit vidare nu. Saker att fundera på till nästa spelsession. 1. Finns det något medel att ta för att återuppliva en partymedlem? 2. Var fan är jag någonstans?