Försöker förbryllat förstå vilken attityd Nintendo har till Wii U. De senaste försäljningssiffrorna visar på absurt få köpare av maskinen. Och blickar man framåt är det svårt att se vad som kommer att förändra den saken. Vad gäller 3DS är situationen den omvända. Den säljer riktigt bra, mycket på grund av Animal Crossing men också på grund av att Nintendo verkar bry sig om den. Tittar man på schemat (även om det är högst preliminärt) syns det ganska tydligt.

Till 3DS har nyligen Animal Crossing kommit som säljer så det ryker och i dagarna kom även Mario & Luigi: Dream Team. Visst Wii U fick Pikmin 3, men frågan är om det driver konsolförsäljningen speciellt mycket. Gör man en snabb överblick av kommande spel till Wii U ser man följande titlar sticka ut.

Wonderful 101, kommer säkert bli bra men kommer inte locka nya köpare av konsolen.

Rayman Legends, i specialutgåva med Luigi- och Mariokostymer. Visst, men äger man redan en Xbox 360 eller ett Playstation 3 går det lika bra att spela på den.

Sen kommer Wind Waker HD, troligtvis i oktober, vilket jag garanterat kommer att köpa. Men kommer det att sälja fler konsoler? Kanske om någon aldrig spelade det till Gamecube. Eller så köps det bara av trogna fans, som antagligen redan äger konsolen.

Avslutningsvis kan jag väl lyfta fram Super Mario 3D World som förhoppningsvis kommer i år. Men då är vi framme vid julhandeln och som då måste konkurrera med Xbox One och Playstation 4. Hade Nintendo även lyckats få ut Smash Bros. och Mario Kart så kanske, bara kanske, hade man kunnat få till bra försäljningssiffror till julen. Nu är det högst osäkert.

Till 3DS då? Ja den säljer riktigt bra nu och under hösten/vintern kommer följande spel (preliminärt) ut.

Harvest Moon, Pokémon Y & X och kanske även Zelda och Yoshi’s Island. Ett nytt Pokémon kommer att sälja massor av enheter och lyckas man få ut nya Zelda så lär det också driva på försäljningen. Nintendo tycks satsa helhjärtat på sin 3DS och väldigt halvhjärtat på Wii U och med tanke på rådande försäljningssiffror gör företaget säkert helt rätt. Det är bara så fruktansvärt tråkigt.

Nu till ett par trailers för att liva upp stämningen lite.