Retro, nytt och allt däremellan.

Fredrik spelar: Heavy Rain – prolog


Jag köpte Heavy Rain på releasedagen, det vill säga i februari 2010, spelade det i några timmar men slutade. När jag tänker tillbaka på den tiden vet jag inte riktigt varför. Känner jag mig själv rätt berodde det på att något annat spel släpptes i samma veva vilket fick mig att tappa fokus, eller så tyckte jag helt enkelt att det var tråkigt. Överlag är jag dålig på att gå tillbaka till spel, är lite för ivrig att blicka framåt. Så om Eternal Sonata fick mig att spränga barriären som var Japanska rollspel, får Heavy Rain bli en läxa i att inte alltid bara spela det senaste på marknaden.

Heavy Rain var ett spel jag såg fram mot extremt mycket. Det skulle bli något utöver det vanliga. Ett spel med känslor och verkliga situationer. Mottagande blev varmt men kanske var det inte så revolutionerande som många trodde innan. Några beskrev det som involverande, där varje handling kändes som på riktigt, andra tyckte det var mer yta än innehåll. Mer som att följa med i en film, snarare än att spela ett spel. Det är dags för mig att lista ut det själv nu. Vrid tillbaka klockorna, snart kommer del ett.

3 kommentarer

  1. Andi

    Spännande. Jag har längtat efter nästa ”Fredrik spelar” och att du valde Heavy Rain gör mig glad. Det är ett mycket bra spel, väldigt revolutionerande också tycker jag. Du kommer nog vilja spela om det direkt efter första storyn är klar för att se om du kan göra allt helt annorlunda (vilket du såklart kan). Ser fram emot två Fredrik spelar nu, båda för samma spel. Enjoy! 🙂

  2. Andi

    Eehh, del ett kommer när? 🙂

  3. Fredrik

    Haha, den kommer snart. Har varit lite mkt på jobbet och med andra texter, men jag jobbar på det 🙂