Trots att Microsofts närvaro på årets Gamescom var den största i PC-jättens historia var det för mig inget snack om att det var Sony som ledde showen i Köln. EA annonserade bara en ny titel, Biowares Shadow Realms, och varken Ubisoft eller Nintendo höll någon konferens. Jag älskade det jag såg av Dragon Age: Inquisition, men det visste jag redan att jag skulle göra och vid det här laget vill jag bara spela det. Nej, nyheter är de bästa nyheterna, och det är för nya spel jag följer stora event över etern.

1. Alienation – Housemarques nya ser ut att vara mer Housemarque, men med en avgörande twist: pvp. Exakt hur det fungerar återstår att se, men Housemarque vet hur man levererar vackra och beroendeframkallande twin stick shooters.

2. Hellblade – Ninja Theory gör ett nytt spel, vilket kanske inte är förvånande. Ninja Theory gör ett nytt spel som inte är en uppföljare, vilket heller inte är förvånande med tanke på att det närmaste till uppföljare de har kommit är DMC. Ninja Theory gör ett nytt spel som inte är en uppföljare och som har en kvinnlig huvudkaraktär – ingen höjer på ögonbrynen. Vid det här laget väntar vi oss det oväntade, och det är precis det jag vill ha från Ninja Theory.

3. P.T. / Silent Hills – Åh, Kojima… han har sedan länge vuxit ifrån rak kommunikation och ägnar all sin marknadsföring åt att ha roligt. Den här gången räckte det inte med att använda sig av en helt påhittad studio, utan till och med skapa en spelbar teaser och döpa den till Playable Teaser. Om bara fler speldesigners och utgivare kunde vara lite mer som Hideo Kojima.

4. Wild – Jag är väldigt svag för djur i spel. De får inte överanvändas (*host* Tokyo Jungle *host*) men som stämningshöjare och kompanjoner är jag helsåld på smygande katter och skriande örnar. Jag vet inte vilken roll jag kommer ha i Wild, men skaparen Michel Ancel har redan övertygat mig om att där finns en levande värld som väntar på mig.

5. Call of Duty: Advanced Warfare – Jag har inte köpt ett CoD sedan Black Ops, och det är inget jag ångrar. Men när jag såg multiplayer-trailern för Advanced Warfare började spelglädjen bubbla i mig. Grafisk kvalitet värdig den åttonde generationens konsoler blandat med klassiska spellägen som Capture the Flag och lite dubbelhoppande med den nya jet-packen – jag kan bara le. Advanced Warfare verkar dra åt det mer hektiska arenaformatet i Quake och Unreal tournament, men behåller den knivskarpa precision som gjort Call of Duty så populärt. Om nom nom…

Värd att nämna: Rime – Denna PSN-juvel påminner grafiskt om Wind Waker och i övrigt om Ico, fast med en ensam huvudperson. Ser väldigt trevligt ut, återstår att se om det är lika roligt.