Retro, nytt och allt däremellan.

Metacriticduellen: Borderlands 2

metacriticduellen banner
Första Borderlands släpptes i oktober 2009 och kom för många från ingenstans. Utvecklaren Gearbox hade inte några direkta dundersuccéer bakom sig och ingen förväntade sig några stordåd. Visst hade man släppt bra spel tidigare men inget som stack ut ur mängden. Men så kom Borderlands och med sitt loot-drivna upplägg och sin bisarra mängd vapen, var det många som fastnade ordentligt i träsket. Att Gearbox gick ut och förklarade att de jobbade på en uppföljare chockerade ingen. Nu är då uppföljaren här och vi har redan hunnit plöja ner 18 timmar i skiten. Japp, Borderlands 2 är precis lika beroendeframkallande som ettan.

Kritikerna tycks hålla med. Gameinformer beskriver det som ett av den här generationens bästa spel, Edge hyllar Gearbox förståelse för vad som krävs av en shooter idag och IGN lyfter fram alla förbättringar som gjorts till tvåan som till exempel själva storyn. Några lyfter självklart fram lite negativ kritik också. Giant Bomb menar att Borderlands 2 är ett riktigt bra spel men lite av intrycket dras ner av att ha spelat ettan, vilket gör att upplevelsen inte känns lika speciell som förra gången. Vi kan delvis hålla med, men stämmer också in i hyllningskören. Borderlands 2 är kanske inte för alla, men har du något intresse av shooter med en touch av rollspel så är det här absolut något för dig. Borderlands 2 snittade 90 på metacritic vid vår mätning.

Fredrik (gissat 87)

Efter att ha spelat första Borderlands tills mina fingrar började blöda hade jag svårt att tro något annat än att uppföljaren skulle bli minst lika bra. Förhoppningsvis bättre. Gearbox hade tagit till sig av den kritik som riktades mot första delen, speciellt kring de fasansfullt tråkiga bossfighterna. Den här gången skulle allt klaffa. Men som det är med alla spel i öppna världar brukar det dyka upp lite tekniska småmissar här och där, därför gissade jag vilt på 87. Det visade sig vara för lågt – 90 är betydligt mer rättvisande. En poäng till mig. 1p

Daniel (gissat 86)

Det känns riktigt bra att inleda med poäng i första omgången. Jag själv hoppade över det första spelet då jag fick för mig att det inte var något för mig. Uppföljaren är i alla fall helt klart underhållande, och inte minst beroendeframkalande. 1p

Ställning just nu: Daniel: 1 p (1) | Fredrik: 1 p (1)

För att se vilka spel vi har valt ut och vilka regler som gäller klickar du här.

3 kommentarer

  1. Bula

    Hur funkar co-op? Är det bara hopp in och ut i varandras världar som man behagar eller drar man igång ett spel tillsammans och kör från ruta ett?

  2. Fredrik

    Jag och Daniel började tillsammans på ruta ett. Men du kan hoppa in och spela med oss tex. Sen när du kommer till ett uppdrag i ditt spel som du kanske redan spelat med oss frågar spelet om du vill hoppa över det.

  3. Bula

    Coolt, då kanske det måste bli ett inköp ändå 🙂