Retro, nytt och allt däremellan.

Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Driver San Francisco


Spel nummer två i vår Metacritic-tävling är Driver San Francisco. Ett spel som de flest hade väldigt låga förväntningar på, vilket är logiskt med tanke på spelseriens historia. Driv3r, med den bedrövliga internet-anno-2005-hippa titeln, var en smärre katastrof. Året efter fick vi uppleva Driver: Parallel Lines som inte var samma katastrofala upplevelse utan snarare en uppvisning i medelmåttighet. Nu har det blivit dags att lyfta in serien på den här generationens (nej, Wii räknas inte in här) plattformar och mottagandet blev betydligt bättre än väntat. Ingen tycks verkligen ogilla Driver San Francisco.

Våra spekulationer som baserade sig på den information vi hade i början av sommaren tycktes också mer positiva. Ingen gick ut hårt och trodde på en katastrof i stil med Driv3r, men ingen trodde heller på något som skulle ta bilspelandet till nya höjder. Reflections har haft lång tid på sig att slipa på spelet vilket uppenbarligen har sparkat nytt liv i serien. Driver och Tanner är tillbaka – i god form. Med ett lysande grönt snitt på 79 borde både Ubisoft och Reflections vara ypperligt nöjda. Nu över till poängjakten.

Fredrik (gissat snitt 72): ”Har någonsin ett spel i Driver-serien varit riktigt jävla bra? Jag kan då inte minnas något. Har någonsin ett spel i Driver-serien varit rikitgt jävla uselt? Japp. Med tanke på att det jag sett från spelet inte såg helt pjåkigt ut vågade jag tro på något som i varje fall blev bättre än de senaste två spelen ur serien. Jag höftade till med ett halvfegt, bra men inte lysande. Så blev det också men tyligen mer bra än vad jag hade trott.”

Jonas (gissat snitt 79): ”Jag har förvisso varken spelat Driver: San Francisco eller sett speciellt mycket från det, men jag måste säga att det känns som världens recensenter träffat helt rätt denna gång. Precis som jag med andra ord.”

Thomas (gissat snitt 77): ”Gällande Driver så känns det bra att plocka in de första poängen även om det inte blev full pott som förväntat. Förhandsvisningarna av Driver gav intrycket av att det skulle bli ett spel i ”strax-under-80-klassen” och så blev också utfallet. Blickar med spänning fram emot nästa vecka.”

Daniel (gissat snitt 74):”När jag hörde att Tanner skulle ligga i koma och kunna hoppa fram och tillbaka mellan olika fordon tänkte jag direkt att det här blir en flopp. Sen dök demot upp på Marketplace och det kändes på sin höjd som det skulle nå någon slags mediokernivå. När jag gissade på 74 i snittbetyg i början av sommaren kändes det i efterhand som på tok för högt och jag har fortfarande inte förstått vad kritikerna har sett som inte jag har. Kanske borde ge hela spelet en chans när det landat i någon rea-back.”

Ställning just nu: Daniel: 2 p | Fredrik: 0 p | Jonas: 3 p | Tompa: 1 p

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling hittar du här.

Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Bodycount
Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Deus Ex

1 kommentar

  1. Daniel

    Tycker den här bilden om Driver-serien var lite rolig:
    http://i.minus.com/iKVRN131NMAO1.png