Retro, nytt och allt däremellan.

Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Kinect Star Wars


Idén om ett Star Wars-spel som gör alla fans lycklig är och förblir en tokig idé. Att över huvud taget ha höga förväntningar på ett Star Wars-spel i kombination med Kinect är ytterst tokigt. Men självklart blev folk besvikna när inte Star Wars Kinect blev det där mörka rymdimperiet slår tillbaka-spelet, även fast inget talade för den typen av spel. Snarare skulle det bli ett spel för de yngre. Ett lättsamt spel utan precision eller finess, perfekt för Kinect med andra ord. Det är lätt att avfärda spel som barn-spel och gå vidare utan att bry sig men utifrån recensionerna av det här spelet förtjänar barnen bättre.

Många av kritikerna har inte varit tydligt avfärdande. I den här typen av fall brukar de höga betygen delas ut av officiella tidningar. Men så är inte fallet. Official Xbox Magazine ger det 45/100 och menar att det aldrig känns som man faktiskt är kontrollen. Högst betyg ger Gamereactors danska filial som rekommenderar spelet för alla åldrar. Kinect Star Wars landade på svaga 56 i snitt. Nu ska vi se vilka som trodde på den här halvmesyren av oss.

Daniel (gissat snitt 62): ”Att detta skulle få svårt att bli riktigt bra var inte någon högoddsare, men att det skulle bli så här illa hade jag inte räknat med. Nu när det bara är tre spel kvar i tävlingen så börjar jag känna mig lite nervös. Jag skulle ha behövt ta några poäng den här omgången för att ha en vettig chans att hänga med de andra. Jag får hoppas på en stark avslutning helt enkelt.”

Jonas (gissat snitt 71): ”Eftersom Jonas fortfarande försöker orientera sig i Japan kan vi bara spekulera kring den höga gissningen. Antingen var det någon pojkdröm som involverade ett lasersvärd och diverse kostymer som spökade, eller så var han bara trött. Fel blev det hur som helst.”

Tompa (gissat snitt 71): ”Måste ha missat att det stod Kinect i rubriken. Det är min enda förklaring till det höga betyg jag satt. Såg även nu att jag ligger lite väl långt efter i den totala tabellen, smyger de andra in poäng till sig själva utan att jag sett det…?”

Fredrik (gissat snitt 60): ”Självklart trodde jag det här skulle bli en medioker affär. Det har visat sig svårt att göra bra spel till Kinect och med få undantag är det mest en massa sörja som stödjer den. Kinect Star Wars får lägga sig i den högen och det kommer att göra ont att se det här spelet sälja betydligt bättre än det förtjänar. Önskar bara att jag var ännu mer cynisk när jag spikade min gissning.”

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling.

Ställning just nu: Daniel: 5 p (-) | Fredrik: 9 p (-) | Jonas: 11 p (-) | Tompa: 3 p (-)

1 kommentar

  1. Pelle Duveblad

    Det enda Kinect-spelet som inte känns uträknat på förhand är väl Ryse. Kanske Fable: The Journey kan bli bra, men det ser så otroligt lamt ut…