SSX knep andraplatsen i mars fem hetaste spel och det med all rätt. Att kalla serien för klassisk är kanske att ta i, men den har likväl varit väldigt omtyckt, speciellt under den gamla goda Playstation 2-eran. Men nu är det nya tider och frågan är hur ett modernt SSX ska se ut.

Efter lång tid lyckades till slut Electronic Arts göra något bra av SSX som överlag har mottagits riktigt bra. De allra flesta är överens om att det är en värdig reboot där de lyckats hålla kvar vid det som är typiskt för SSX, samtidigt som de fått med nya element som gör att upplevelsen känns fräsch. Det blev 83 i snitt på Metacritic.

Fredrik (gissat snitt 80): ”Mina personliga förväntningar på SSX var väldigt förvirrade. Å ena sidan älskar jag SSX-serien och ville se ett fantastiskt spel, men å andra sidan var jag skeptisk till den nya mörkare stilen de talade om under lång tid. Men saken är den att nya SSX ser ut att vara precis det jag vill ha, den lyckan tar jag med mig i brist på poäng.”

Daniel (gissat snitt 81): ”Jag kan inte understryka nog hur viktigt det var för mig att spräcka den oerhört pinsamma nollan jag gått och dragits med ända sedan starten av denna tävling. SSX har inte haft någon speciell plats i mitt hjärta tidigare, men efter ett oväntat releaseköp har det faktiskt fått det nu.”

Thomas (gissat snitt 79): ”Jag har testat SSX en gång tidigare tror jag och då kändes det som 79. Därför satte jag 79 vilket inte var helt uruselt, men tyvärr tillräckligt uselt för att inte ge några poäng. Bara att bita ihop och komma igen nästa gång.”

Jonas (gissat snitt 82): ”Jag har aldrig varit något fan av SSX-serien, och även om den här rebooten verkar ovanligt lyckad så är det inget som kommer få mig att springa till affären (jag nöjer mig med att tjuvspela lite hemma hos Fredrik nästa gång jag hälsar på). Jag tackar dock Electronic Arts för två viktiga poäng i denna tävling.”

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling.

Ställning just nu: Daniel: 1 p (+1) | Fredrik: 7 p (-) | Jonas: 7 p (+2) | Tompa: 3 p (-)