Då var det äntligen här, efter mycket om och men. Det sista spelet i vår Metacritictävling – The Last of Us. Det är nu allt avgörs. The Last of Us är inte bara det sista spelet i vår tävling utan även en riktigt efterlängtad titel överlag. Med tanke på att det är utvecklat av folket bakom Uncharted kanske vi inte behöver understryka att förväntningarna var skyhöga. Speciellt med tanke på att det på förhand såg helt fantastiskt ut. Kompetensen bakom Uncharted, fast utan att vara ett nytt Uncharted.

Ingen skulle bli besviken. Recensenterna har varit helt skvattgalet lyriska. GamesRadar menar att spelets historieberättande saknar motstycke och att detta nu är deras guldstandard inför den kommande generationen. Edge håller med och beskriver det som den mest episka berättelsen för den här generationens konsoler. Lovsången klingar vidare, alla tycks älska det. IGN, Giant Bomb, Destructoid, alla ger det full pott. Några avviker och ger det lite lägre poäng. Gamespot understryker att spelet faktiskt har en del mindre skavanker. The Last of Us snittade 95 på Metacritic vid vår mätning.

Daniel (gissat snitt 94): ”Mummel, mummel. Trött på förlora! Och så blir man fattig på kuppen! 1000 spänn back totalt på det här nu typ! Men visst – grattis! ;)”

Andreas (gissat snitt 91): ”Grattis frexxi.”

Fredrik (gissat snitt 96): ”Litade blint på att Naughty Dog skulle leverera något fantastiskt och det gjorde dom. The Last of Us ser ut som ett spel jag kommer att tillbringa många nätter med smått livrädd. Men det är ok, för jag behöver inte betala för det. Ni kan min adress pojkar!”

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling.

Ställning: Daniel: 11 p (+3) | Andreas: 11 p (+1) | Fredrik: 17 p (+3)