Retro, nytt och allt däremellan.

Releasefredag: Thief

Det är nog många som går och suktar efter nya spel, speciellt till den senaste generations konsoler. Nya konsoler behöver storttitlar för att hålla intresset upp men är Thief en sådan stortitel?. Först och främst är det nog många som inte riktigt har koll på vad Thief är för något. Kort och gott är det en klassisk stealth-serie som har involverat storheter som Ken Levine och Warren Spector. Kända bland annat från Bioshock och Deus EX. Eftersom detta nu är del fyra (tja, snarare en reboot kanske) i serien kommer den sannolikt att tappa folk som inte har en relation till de tre första delarna. Om det ska locka nya spelare måste det senaste spelet vara något extra, men mer om det senare. Äldre spelare som faktiskt har en relation till de tidigare delarna kommer såklart automatiskt att bli nyfikna, men frågan är om det är något att bli nyfiken på?

Njaa, får nog bli svaret på den frågan. Mottagandet har minst sagt varit svalt. Även om det är stabila Eidos Montreal som ligger bakom titeln verkar allt ha blivit fruktansvärt mediokert. Folk snackar om tråkiga uppdrag, förvirrande upplägg och icke fungerande AI. Inte riktigt det man vill ha i ett smygarspel. Kort sagt, den som vill ha något nytt till sin nya skinande konsol bör se sig om efter något annat. Den som vill ha mer Thief bör tydligen spela Dishonored istället. Tråkigt men sant. Thief släpps till Xbox One, Xbox 360, Playstation 4, Playstation 3 och PC idag.

1 kommentar

  1. Daniel

    Så trist. Längtade efter ett nytt lir till PS4. Verkar blekt, mediokert och en halvdan teknisk upplevelse. Sätter siktet på Second Son istället.

    Eller som du skrev, spelar Dishonored. Det har jag faktiskt ospelat i hyllan sedan tidigare.