Retro, nytt och allt däremellan.

Spelsläpp 2011: Novembers fem hetaste spel


November månad innebär glappet mellan Halloween och Thanksgiving i USA och det är perioden då de amerikanska medborgarna på allvar inleder sin julklappshandel. Med andra ord är det inte så konstigt att årets kanske tyngsta spelsläpp också faller in under samma period. Låt konsumtionen börja, här kommer novembers fem hetaste spel.

1. The Legend of Zelda – Skyward Sword


Skyward Sword är ett stort spelsläpp i dubbel bemärkelse. För det första är det ett Zelda-spel vilket vi alla vet kommer göra en massa människor lyckliga oavsett kvalitet. Sen är det antagligen det sista riktigt stora spelsläppet till Wii vilket markerar slutet på en era för Nintendo och spelvärlden i stort. Om Wii U kan ta över stafettpinnen återstår att se.

Format: Wii | Släpps: 2011-11-18

2. The Elder Scrolls V – Skyrim


Jag behöver inte återberätta hela Elder Scrolls-historian för att förklara varför Skyward… jag menar Skyrim kommer bli stort. Jag gillade Oblivion, men är fullt medveten om dess brister. Jag hoppas och tror att Skyrim kommer bli en bättre produkt, för den här gången kommer inte en massa individer spela det i brist på annat, som i fallet Oblivion.

Format: PC, Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-11-11

3. Uncharted 3 – Drake’s Deception


Äventyrshjälten Nathan Drake är tillbaka i storstilad form vilket betyder tidig julafton för alla Playstation 3-ägare. Frågan är vad som kommer hända med varumärket Uncharted efter det här släppet. Kommer Naughty Dog göra fler spel i serien eller kommer någon annan att ta över. Hur som helst kommer Drake’s Deception att bli en framgång för Sony, som verkligen behöver den här typen av exklusiva kvalitetstitlar i jakten på att komma tillbaka som den stora jätten på konsolmarknaden.

Format: Playstation 3 | Släpps: 2011-11-02

4. Super Mario 3D Land


Det är två spel som kommer avgöra Nintendo 3DS öde inför julhandeln. Nästa månad släpps Mario Kart men först ut är Super Mario 3D Land. Mario är, för den som inte vet, en ganska känd spelkaraktär som brukar generera goda siffror för den Japanska spel- och konsolproducenten. Ni vet, rörmokaren. Just det, han. Kill your darlings är inte ett koncept Nintendo jobbar efter och vem kan klandra dem. Jag vill spela det här nu.

Format: Nintendo 3DS | Släpps: 2011-11-18

5. Rayman Origins


Visst, någon skulle säkert vilja argumentera för att Call of Duty förtjänar en plats på den här listan. Det släpps som bekant den här månaden och kommer göra miljontals tonårskillar galna av lycka. För att sen bege sig online och uppvisa sina färdigheter i ödmjukhet och tolerans. Plats nummer fem går till Rayman Origins.

Format: Wii, Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-11-24

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där vi listar de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Förgående månaders hetaste spel
Januari
Februari
Mars
April
Maj
September
Oktober

5 kommentarer

 1. Tompa

  Skyrim är min etta här. Kan inte hjälpa det men de har en jäkla förmåga att kittla mig på rätt sätt i sin spelidé, so to speak.

 2. Jonas

  Rayman är nog årets mest givna köp.

 3. Tompa

  Hehe ja Rayman verkar grymt faktiskt. Bra att det fick plats på listan.

 4. Tompa

  Men hallå, läste att Lego Harry Potter: År 5-7 ska släppas nu i november. Det måste ju upp etta på listan… typ. 🙂 :O

 5. Bula

  Som det fps-freak jag är…MW3 🙂