Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 302-304: Unchartedvägledning och veckans fynd

Idag är det bara två dagar kvar till dess att Uncharted 3 släpps fritt i butik. Ett spel som säkert många med mig har längtat efter. En dag då alla Playstation 3-ägare kan trolla fritt i olika forum och håna Xbox-spelare med lösryckta citat från recensioner, som berättar om hur jävla snyggt spelet är. Ah, konsolkrig. För alla oss med mer balanserad syn på tvspelande är det hur som helst hög tid att se över alternativen för inköp. Prisintervallet löper mellan sansade 499 kronor och hutlösa 1790 kronor. 1790 kronor är mycket pengar för ett spel.

Den normala utgåvan innehåller inget speciellt förutom eventuella förbokningsbonusar i stil med mods till olika vapen. Inget att bry sig om med andra ord. Sen spelet såklart, och det är väl vad vi faktiskt vill ha, eller?

För den som vill ha lite mer än bara själva spelet finns även den speciella utgåvan (skönt att den inte kallas limiterad utgåva) som ser lite annorlunda ut. Den kommer i ett speciellt pappersfodral vilket beskrivs som exklusivt. Lite skins följer också med så du kan pimpa din multiplayer-karaktär, plus lite annat smått och gott i digital form. Webhallen delar även ut t-shirts med texten soon-to-be action hero för den som behöver nya kläder. Special Edition går för runt 749 men i ärlighetens namn känns det som ett dyrt påslag för ett lite annorlunda fodral.

Vill du satsa helhjärtade på ditt Uncharted-köp får du lägga ut smått vansinniga 1790 kronor för den så kallade Explorer-utgåvan. Här är det inte bara virtuella saker som följer med dock, här spårar det ur. Först ut är accessoarerna i form av en ring och ett bältesspänne av samma modell som Nathan Drake har i spelet. Dyker du upp i skolan eller på jobbet med dessa på dig lär reaktionerna bli, eh, speciella. Vidare hittar vi ett vykort och den nästan obligatoriska actionfiguren. Men värstingen i det här kittet är kofferten som alla prylar ligger i. En låda i trä som ska se gammal och sliten ut, som sig bör för en äventyrare, ett perfekt resesällskap med andra ord. Om du drömmer om ett liv med exotiska resor och äventyr kanske 1790 kronor inte är så farligt. Jösses.

Veckans fynd för den som inte vill ha en trälåda och redan har välfungerande bälten blir den här veckan Deus Ex. Spelet går för runt 15 pund till både Xbox och Playstation 3 på amazon. Att ett spel av den här kvalitén kan dumpa i pris så snabbt är bortom mitt förstånd. Köp

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Jag som befinner mig i staterna kan inhandla stora samlarutgåvan… för halva priset.

  2. Fredrik

    hmmm, kul för dig pelle 🙂