Något som heter Paris Games Week har just gått av stapeln i… någon europeisk huvudstad, och Sony som uteblivit från Gamescom tog med sitt krut dit istället. Hela konferensen kan ses här. Alla stora spelmedier har förstås sin version av ”allting från Playstations Paris Games Week-konferens”, så till er som vill ha en helhetssummering ger jag följande länkar:

Engadget: ”Enjoy all the trailers form Playstation’s Paris Games Week Event”

Polygon: ”Everything from Playstation Paris Games Week Conference”

Gamesradar: ”5 things you need to know from Playstation’s Paris conference”

Personligen har jag tre favoriter. WiLD visades för första gången under Gamescom 2014 och gav ett smaskigt första intryck. Nu vet vi lite mer ingående hur spelet fungerar, och det bär några av de där genialiska spelidéerna som har kläckts över en öl, men inte förverkligats. Att tämja djur och använda dess unika förmågor är ett kalaskoncept. Bädda in det i nordisk mystik och jag är såld. Även Media Molecules Dreams kom till liv på scenen, och ett intressant spel börjar skymta bakom väggen av ”allt är möjligt”. Sist men inte minst presenterade David Cage och Quantic Dream Detroit: Become Human, som blir en fortsättning på konceptet KARA. Dreams och Detroit är exempel på nytänkande spel av erkända designers och team, och det ska bli intressant att följa dess fortsatta utveckling.

Imorgon börjar Comic Con Gamex, detta år på Friends Arena. 2013 var det kul att testa nya konsoler på Gamex, 2014 var första året som det slagits ihop med Comic Con vilket var lyckat. Det mest intressanta år 2015 ska bli att se hur man utnyttjar Friends area. Varken Playstation eller Nintendo är på plats vilket är ett avbräck, men förhoppningsvis finns där mycket att se och göra ändå. Jag ska testa Battlefront, Tomb Raider och Dark Souls III, i övrigt får jag se lite vad jag hittar. Jag är försiktigt optimistisk.