December är ofta väldigt fattigt på spelreleaser och därför tänkte jag passa på att lista höstens tio hetaste spel istället. Alla recensioner har trillat in och snittbetygen visar vilka titlar som faktiskt blev något till slut. Jag lämnar försäljningssiffror och personliga åsikter bakom mig och listar nedan de tio spelen som fått bäst snittbetyg (enligt Metacritic.com) under hösten 2014. Jag har inte tagit med expansioner eller bärbara format och valde att gå på det högsta betyget om spelet släppts till flera plattformar.

Det är lite tråkigt och samtidigt helt fantastiskt att GTA V sopar banan med allt motstånd – för andra året i rad. Nintendo fick otippat med två titlar på pallplats och Microsoft snodde åt sig sina platser med hjälp av Master Chief-nostalgi och Horizon 2. Konstigt nog får Sony stå i skamvrån eftersom de helt saknar en titel i toppskiktet.

1. GTA V – 97

Format: Playstation 4, Xbox One

2. Super Smash Bros. – 92

Format: Wii U

3. Bayonetta 2 – 91

Format: Wii U

4. Dragon Age: Inquisition – 89

Format: PC, Playstation 4, Xbox One

5. Minecraft – 89

Format: Playstaytion 4, Xbox One

6. Geometry Wars 3: Dimensions – 88

Format: Playstaytion 4, Xbox One

7. The Binding of Isaac: Rebirth – 87

Format: Playstation 4, Xbox One

8. Middle-earth: Shadow of Mordor – 87

Format: Playstation 4, Xbox One

9. Halo: The Master Chief Collection – 86

Format: Xbox One

10. Forza Horizon 2 – 86

Format: Xbox One

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där vi listar de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Följ oss gärna på Facebook eller Twitter.