Förra årets Gamex kändes ganska svalt. Kanske berodde detta på att det var sent in i generationscykeln och att det rådde brist på spännande nya spel. Visst, Wii U fanns på plats, men mer än så var det inte riktigt. I år slår dörrarna upp den 31 oktober och med både Xbox One och Playstation 4 representerade lär det bli flera nivåer mer spännande.

Ny hårdvara är alltid lika intressant. Vi har nu sett en massa bilder, tittat på trailers och lyssnat på presskonferenser men nu är det dags att se dessa maskiner i det vilda. Speciellt spännande blir det såklart att titta på nya Xboxen, eftersom den inte är aktuell för vår i år.

Förutom att skåda giganterna på plats är det alltid lika intressant att se vad mindre Svenska utvecklare har på gång. Indiespel av olika slag är hetare än någonsin och med lite tur finns en del godbitar på plats i Kista. Mässan sker i år i samarbete med cdon (expo) vilket ska bli intressant att utvärdera. Tidigare har flera försäljare funnits på plats, i år kanske det bara blir en, vilket såklart skulle vara tråkigt.

Vi får hoppas att mässan tar fart i år och att alla nyheter bidrar till högre aktivitet bland utställare och representerade företag. Sverige behöver en bra spelmässa och förhoppningsvis kan Gamex bli den. Men då krävs det att man lockar dit fler intressanta företag, intressanta personer från spelbranschen och kanske kombinera detta med spelhistoria och en handfull retro. Allt för att fylla ut lokalerna och öka utbudet av aktiviteter. Jag håller tummarna för årets upplaga. Läs mer om Gamex 2013 här.

Avslutar med den sjävbetitlade OMG-trailern från nästa generations NBA 2K, allt för att vi ska känna oss lite mer sugna på ny hårdvara.