Tidzoner är jobbiga när man bor i Sverige och försöker bevaka allt från E3 i Los Angeles. Därför tänkte vi nu så här någon dag senare kika lite närmare på vad Ubisoft pratade om sent på tisdagskvällen. Vi har inte glömt Sony, men eftersom deras konferens gick mitt i natten mot onsdagen så börjar vi med en recap av Ubisoft.

Ubisoft

Ubisoft kickade igång sin konferens med att fokusera på deras eget 25-årsjubileum. De började alltså göra spel redan 1986 och en av deras största succéer är utan tvekan den arm- och benlöse Rayman. Den snudd på legendariska spellegenden Michel Ancel (Pappa till Rayman) äntrade scenen och pratade kärleksfullt om sitt nya projekt Rayman: Origins. Ett urcharmigt leendeframkallande plattformsspel som fick många i publiken att dra på smilbanden och så även jag. Dessutom får Rayman en tokig blå knasig figur vid sin sida – co-op med andra ord (upp till fyra spelare till och med).

Vidare så dök det upp en speedad lustigkurre som försökte vara rolig på scenen genom att vara konstig och skämta med publiken. Publiken skrattade inte jättemycket vad jag kunde höra och han förblev mest konstig i mina ögon. Fast jag måste erkänna att jag skrattar betydligt mer nu i efterhand. Titta på nedan video så förstår ni nog. En ny E3-klassiker är född. Mr Caffeine!

För ett tag sedan köpte Ubisoft utvecklarstudion Reflections och därmed också varumärket Driver. På konfan visade man upp en purfärsk trailer av det nya spelet Driver: San Francisco så klart. Men trots att jag är ett gammalt Driver-fan (främst första spelet) kan jag inte säga att jag är speciellt peppad. En sak är dock lovande och det är att Reflections sett till att spelet flyter på i 60 bilder i sekunden, vilket förstås alltid är att föredra i just bilspel. Men som sagt, jag är inte övertygad.

Något som däremot var riktigt övertygande var Far Cry 3. Det verkar som Ubisoft Montreal har jobbat fram en riktigt grym grafikmotor för det såg oerhört läckert ut.

I övrigt så visade man även Ghost Recon: Online, som endast kommer till PC, (kanske Wii U också föresten) och Ghost Recon: Future Solder som såg helt okej ut utan att få mig så där jätteintresserad. En kul utannonsering från Gearbox Software var Brother in Arms: The Furious Four, som verkar har tagit en del inspiration från Inglorious Bastards. Kanske, kanske inte kan bli nåt. Kul med ett nytt grepp om 2:a världskrig-genren i all fall. Nu när jag tänker efter var det lite likt Insomniacs nya spel OverStrike eller om det är tvärtom kanske.

Allt som allt tycker jag att Ubisofts konferens var riktigt bra (Rayman! Far Cry 3!) även om jag saknade Beyond Good & Evil 2. Det var jag nog inte ensam om och tyvärr tyckte jag mig höra att den nämnda uppföljaren förmodligen inte kommer släppas till denna generations konsoler. Osäker på vart jag snappade upp det dock. Den som väntar på något gott?


Mer om E3 2011:
E3 2011: Trailers & Videos dag 2
Dag 158: Nintendo och förvirringen
E3 2011: Electronic Arts och spelen
E3 2011: Trailers & Videos dag 1
Dag 157: E3 är här – Presskonferens för Kine… förlåt, Microsoft