Blizzard siktar på att få ut Diablo 3 till butikerna redan i år. Ja, i alla fall om man skall tro studions grundare Michael Morhaime i en intervju med Kotaku – ”vi hoppas verkligen, verkligen det”. Detta går stick i stäv med Activisions uttalande här om dagen, där man tog bort spelet från den finanisella prognosen för 2011. Dålig internkommunikation, eller ett medvetet maktutspel från Blizzards grundare att det minsann är dom som bestämmer när deras spel kommer, inte höghönsen på Activision?

Personligen vågar jag nog inte riktigt ropa hej än. Blizzard är inte direkt kända för att stressa ut sina spel och är verkligen en spelutvecklare som lever efter mottot ”when it’s done”. Den 21 oktober öppnar man portarna till Blizzcon 2011, och min gisning är att vi får vänta tills dess innan vi har ett säkert datum att sukta efter.

Andra spännande nyheter ute i världen är att Nokia äntligen tagit sitt förnuft till fånga och börjat slänga ut Symbian till förmån för Windows Phone 7, åtminstone delvis. Deras reboot av sitt gamla operativsystem verkar inte ha blivit någon rungande succé, samtidigt som Microsoft haft svårigheter att få fotfäste på marknaden med sitt nya mobiloperativ när tidigare parhästen HTC mer och mer satsat på Android. Testade en WP7-mobil för ett tag sedan, och jag gillade faktiskt det jag såg. Ett ganska annorlunda och smart gränssnitt, Xbox Live-integration och annat godis. Frågan är dock bara om Microsoft kan förmå spelutvecklare att överge trygga iPhone till förmån för en otestad och i dagsläget dåligt spridd plattform. Detta samarbete känns dock som ett steg i rätt riktning, och något som är värt att hålla ett extra öga på i framtiden.